Na ploše více než 1000 m² najdou zákazníci vše, co může moderní fitness nabídnout. Profesionální strojové vybavení, rozsáhlou kardio zónu s běhacími pásy, elipticaly, koly, veslovacími trenažéry, stoppery, multifunkční street workout konstrukcí, strečinkovou a funkční zónou, pomůckami pro silový a funkční trénink, nechybí ani kurt pro badminton či vertikální a horizontální solárium.

Ludgeřovické 4 you fitness

Vše doplňuje komfortně vybavené zázemí včetně příjemného a pohodového posezení u baru nejen s proteinovými a výživovými doplňky. Není tedy divu, že oslovilo zájemce z okolních obcí, ale i z Hlučína nebo Ostravy.

Fitcentrum 4 you fitness v Ludgeřovicích, leden 2020.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

„Vsadili jsme na komplexnost, ale protože máme otevřeno jen krátce, náš koncept budeme postupně rozšiřovat. Takže ještě přibude výživové poradenství, kadeřnické služby, masér, počítáme i se saunou,“ říká jeden z majitelů Lukáš Peroutka, který se starším bratrem Jiřím ludgeřovické 4 you fitness vlastní a provozuje. Pocházejí z nejbližšího okolí obec, jsou zdejšími patrioty a z jejich slov je patrný obrovský zápal a nadšení pro věc.

Pietní místo. Za oběti střelby ve fakultní nemocnici v Ostravě 10. prosince 2019 začali lidé před hlavním vchodem ještě ten den zapalovat svíčky.
Pistole střelce z FN Ostrava byla původně výuková zbraň. Mrtvých mohlo být více!

„Máme velkou radost z dobrých ohlasů, jsme až překvapeni z toho, kolik klientů si k nám už našlo cestu. Je jich už více než šest stovek a každý den přibývají noví. Jsme zvědaví na jejich ohlasy, pocity i přání, jde nám o to, aby byli maximálně spokojeni,“ pokračuje Lukáš Peroutka.

Cvičit lze i s dětmi

Kromě výborné dostupnosti z Opavska i Ostravska si zákazníci pochvalují rovněž otevírací dobu od 5 do 24 hodin, cenu vstupů, profesionalitu a v neposlední řadě i bezbariérový přístup. „Bratr i já jsme maximalisté, chceme, aby vše fungovalo na sto procent a abychom uspokojili všechny skupiny našich klientů,“ uvedl Jiří Peroutka.

Fitcentrum 4 you fitness v Ludgeřovicích, leden 2020.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

„Proto jsme se třeba rozhodli pro rozšířenou otevírací dobu, aby si mohl někdo přijít zacvičit ještě před začátkem pracovní doby a jiný zase až pozdě večer. K dispozici jsou profesionální trenéři, kteří poskytnou užitečné rady či doporučení a jsou zárukou, že trénink bude efektivní a bezpečný. Máme sedmdesát cvičebních pozic u strojů, nechybí ani oblíbené skupinové lekce a do nabídky jsme na přání zařadili i cvičení s dětmi,“ doplňuje Jiří Peroutka.

Letiště Leoše Janáčka v Mošnově. Ilustrační foto.
Z Mošnova chtěl za dotace od kraje létat jen Huf Air. Na licenci Nordicy

V Ludgeřovicích se opravdu snaží vyjít od samého začátku všem hostům vstříc. „Skupinové lekce jsou vhodné pro ty, kteří neradi cvičí sami, jejich úroveň je různá, takže jsou vhodné pro každého. Vedou je profesionální instruktoři, kteří dále pomohou i zájemcům o kruhový trénink, dumping nebo balanční cvičení,“ připomíná jedna z trenérek Tereza Bednářová.

Analýza organismu

Protože provozování fitcentra je pro oba jeho vlastníky nejen splněním snu z mládí, ale i dlouhodobým záměrem a koníčkem, mohou se milovníci fitness těšit na další vylepšení a možná také i na rozšíření projektu do jiných míst regionu. To je však zatím ještě budoucnost, nejbližší novinkou v Ludgeřovicích bude rozšířené výživové poradenství se specializací na analýzu organismu, na kterém se bude podílet Slezská nemocnice v Opavě. Určitě lze ale čekat i další vylepšení a příjemná překvapení.

 Vizualizace koncertní haly v Ostravě.
Je v ohrožení financování ostravských megastaveb? Příspěvek od státu není jistý!

Být ve formě, fit a zdravý je takový stav organismu, který navozuje i stav psychické a tělesné pohody. Ve 4 you fitness jsou vítáni ti, kteří se rozhodli na svém těle zapracovat vůbec poprvé nebo znovu po mnoha letech, stejně jako profesionální cvičenci. Jeho koncept je tak široký, že si zde každý najde cvičení a aktivity vyhovující plně jeho potřebám, schopnostem a dovednostem.