Krnované byli minulý vystaveni krvavé kampani Stop genocidě. Křesťanští aktivisté bojovali prostřednictvím billboardů s drastickými obrázky proti potratům. Kampaň vzbuzuje diskusi jak o tématu, které otevírá, tak o formě.

Mají obrázky vidět děti? Organizátoři jsou podle výnosu Ústavního soudu povinni zajistit, aby ten, kdo se chce obrázkům vyhnout, měl tuto možnost.

A co si o kampani myslí naši čtenáři? Na našem facebooku v diskusi pod článkem například navrhují, že by měli křesťanští aktivisté pořádat spíše výstavy o vlastních excesech.

„Já bych uvítal něco okolo španělské inkvizice, velice zábavné 15. století, kdy křesťané likvidovali muslimy, a klidně tam můžete jako protipól přidat zvěrstva muslimů na křesťanech,“ napsal jeden ze čtenářů.

„Přidal bych pálení „čarodějnic“, které křesťané páchali na vlastních lidech, a taky bych přidal zejména Magdaléniny prádelny z Irska, kde rodiče posílali své moc krásné dcery nebo dcery s nemanželskými dětmi. Jeptišky je držely jak v koncentráku,“ přidává další.

Diskuse se vedla také na facebooku Krnovské maminky.

„Spíš bych ukazovala možné řešení i pokud se rozhodne někdo dítě nemít, že ho má zdravé kam dát, že je spousta lidí, kteří ho s láskou přijmou za své. Podpořila bych procesy adopce a podobně. To si myslím, že by mohlo pomoci více, než ukazovat vraždy, krev a šířit tolik emocí, protože ani odpor, ani lítost ani zlost nikomu nic dobrého nepřinesou,“ vyjádřila se jedna z krnovských maminek.

STOP GENOCIDĚ se jmenuje kampaň proti interrupci, která je založena na pouliční výstavě fotografií masakrů, vražd, poprav, mrtvol a potratů. Kdo odporné snímky nechce vidět, musí namísto chodníku použít cyklostezku nebo přejít na opačnou stranu vozovky.
Krvavá pouliční kampaň Stop genocidě