Kontrolní dny na stavbě koupaliště probíhají pravidelně. Minulý týden se ho zúčastnila starostka města Jana Koukolová Petrová a další zastupitelé. Běží vše podle plánu?

„Zhotovitel dělá vše pro to, aby termín dokončení, který je stanoven na 29. června, stihl,“ informovala mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

POVRCH A HLOUBKA

Lidé se v souvislosti s kontrolním dnem na facebooku města doptávali na různé parametry stavby. Zajímali se například o povrch a hloubku bazénu.

„Na povrchu bazénu bude folie a jeho hloubka v plavecké části bude od 150 do 165 cm,“ odpověděla mluvčí.

Hloubku 165 cm nese řada Krnovanů s nelibostí.

„Upozorňovala jsem na to už při prvním přečtení návrhu. Ještě jsem se nikde nesetkala s plaveckým bazénem pod 180 centimetrů, většinou mají 2 – 2,5 m. Při menší hloubce je na některých plovárnách zakázáno skákat. Jsem z toho dost smutná, po 80 letech rekonstrukce, ale bohužel ne moc promyšlená. Stačilo oddělit plaveckou a zábavní část,“ uvedla jedna z diskutujících.

Úprava běžeckých tratí v Jeseníkách
Běžkaři v Jeseníkách mají lepší stopu. Podívejte se na rolbu v akci

TEPLOTA VODY A VSTUPNÉ

Dalšími tématy, která Krnovany zajímají, je cena vstupného a teplota vody. Bude voda vyhřívaná?

„Voda vyhřívaná nebude. Rozhodně bude ale teplejší než dřív, kdy docházelo k obrovským únikům vody kvůli netěsnostem a provozovatel musel denně velké množství dopouštět,“ odpověděla mluvčí.

Výše vstupného zatím není známá.

„Obvyklý postup je takový, že ceník, ať už na koupaliště, do bazénu či na zimní stadion, vytvoří provozovatel, tedy společnost Technické služby Krnov, a předloží ho ke schválení radě města. Radní pak rozhodnou, zda jeho podobu akceptují, nebo ho změní,“ vysvětlila Dita Círová.

Ilustrační foto.
Participativní rozpočet podruhé