V místě křižovatky silnice II/461 se silnicí I/11 ve směru z Kylešovic na Opavu – Komárov došlo ke střetu osobního automobilu značky Opel Zafira a motocyklu značky Honda.

Zprávu o nehodě obdrželi záchranáři čtvrt hodiny po poledni, na místo se ihned vypravily opavské pozemní týmy a vzlétl také vrtulník z Ostravy. „Nejvážnější byl stav dvaatřicetiletého motocyklisty, který po kolizi zůstal v automobilu zaklíněn,“ sdělil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl. Spolu se zdravotníky přijeli k nehodě i opavští profesionální hasiči se dvěma zásahovými vozy.

„Po příjezdu hasiči ihned zajistili vozidlo proti požáru, poskytli zraněné osobě uvnitř auta základní ošetření a zahájili vyprošťovací práce pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení,“ popisoval zásah mluvčí krajských hasičů Lukáš Popp. Jak se ukázalo, utrpěl motorkář mnohačetná poranění. „Jevil známky poruchy vědomí, poranění pánve a končetin. Jeho stav byl život ohrožující. Zasahujícími lékaři byl uveden do umělého spánku, zaintubován a převeden na přístrojem řízené dýchání. Záchranáři jej zajistili pánevním pásem, končetinovými dlahami a uložili do vakuové matrace,“ uvedl Lukáš Humpl. Hasiči pak pomohli záchranářům s naložením muže na palubu vrtulníku, který pacienta přepravil do Fakultní nemocnice Ostrava.

Při nehodě utrpěla zranění lehčího charakteru také posádka auta. Šlo o muže ve věku šestatřicet, devětatřicet a jednašedesát let, všichni byli při vědomí převezeni na chirurgickou ambulanci opavské Slezské nemocnice. Právě nejstarší z trojice seděl v době střetu za volantem. „Jednalo se o řidiče chorvatské národnosti. S autem jel ve směru z Opavy na Komárov, přičemž se otáčel přes čtyři pruhy a přehlédl projíždějící motocykl. Zkouška na přítomnost alkoholu vyzněla u řidiče auta negativně, u motorkáře ji nebylo možno vzhledem k jeho zdravotnímu stavu na místě provést,“ řekla Zlatuše Viačková z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Řidiči auta hrozí obvinění z těžkého ublížení na zdraví v nedbalosti. 

Býka uvězněného v jímce zachraňovali hasiči
Býka uvězněného v jímce zachraňovali hasiči