Že se vyplatí být předplatitelem Deníku, nebo alespoň znát někoho, kdo jím je, se opět potvrdilo v případě letošní vítězky soutěže Deníku Kočka léta.

Tou se nedávno stala nejen díky hlasování v anketě na webových stránkách Deníku, ale i díky kuponům, které vyšly třikrát v jeho tištěným vydáních krásná jednadvacetiletá studentka Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Žaneta Lichá z Kyjovic. „Přihlásila jsem ji já, ona sama by se k tomu asi neodhodlala, moc si nevěří," prozradila nám na svou dceru při návštěvě ostravské redakce Jiřina Lichá.

Šéfredaktor Deníku Martin Pleva předává Žanetě Liché výhru. Právě v doprovodu své maminky si totiž Žaneta přišla v polovině týdne vyzvednout svou výhru víkend pro dva ve SPA**** Hotelu Lanterna v malebném Resortu Valachy. A protože už v pondělí 25. listopadu oslaví své dvaadvacáté narozeniny, je to pro ni zároveň vlastně i takový příjemný dárek k narozeninám. To však nebylo jediné překvapení, které pro nás tyto dvě sympatické ženy měly. Žaneta se v základním kole o postup do finále utkala se svou vlastní sestrou! Aniž by to ony samy nebo kdokoliv v redakci dopředu věděl.

„Fotografie totiž vybírala mamka v době, kdy jsem byla na dovolené v Bulharsku (zde byl pořízen i soutěžní snímek). A ty pak poslala k posouzení mé sestře, která je vdaná, jmenuje se už Knapíková a bydlí v Karviné," vysvětlila kuriózní situaci Žaneta. „Dcera Barbora pak začala soutěž sledovat i se svým manželem a toho napadlo ji do soutěže také přihlásit. My jsme to zjistili až z novin," dodává paní Lichá. Své hlasy spravedlivě dělila mezi obě dcery.

Ve finále Žanetu na oplátku podpořili i přátelé její sestry Barbory, na kterou ještě prozradíme, že zatímco na soutěžním snímku má krásné bříško, aktuálně je již šťastnou maminkou syna Tobiáška.

To, jak si Žaneta v soutěži vede, sledovali nejen rodinní příslušníci a známí, ale i sousedé.

„Nejsme velká obec, všechno se u nás hned rozkřikne, manžel je bývalý starosta a spousta místních Deník odebírá," popisuje atmosféru v obci paní Lichá a pokračuje: „Stačilo přijít do obchodu a přátelé mi říkali, kdo, kdy už hlasoval pro Žanetku, lidé mě zastavovali na ulici, říkali, že jí moc fandí, a když vyšly kupony, tak nám je i sami házeli vyplněné do schránky. Tímto bychom rády obě poděkovaly všem, kteří dceru podpořili při hlasování a nasbírali kupony."

A jak jsme se na vlastní oči v redakci přesvědčili i my, není divu. Žaneta je nejen hezká, ale i velmi sympatická a milá dívka. Věříme, že si výhru pořádně užije a pro všechna ostatní děvčata máme dobrou zprávu!

Soutěž Kočka léta určitě vyhlásíme i příští rok a už teď se můžete těšit na zajímavé ceny.