Podle Marie Škrlové ze společnosti Kampus Palace, která studentskou rezidenci vlastní, jsou k dispozici poslední volná místa. „Celková kapacita kolejí je 208 lůžek, v současné době jich máme zadáno téměř dvě stě," uvedla aktuální informaci mediální zástupkyně společnosti.

Mezi prvními si pokoj v nově vybudovaném kampusu zarezervovala dvacetiletá Hana Odstrčilová z Přerova. Ta dosud bydlela na vysokoškolských kolejích na Hladnově. „O kampusu jsem se dozvěděla z internetu a hned mě zaujal. Byl moderní a přímo v centu města," uvedla studentka pedagogické fakulty na Ostravské univerzitě. Podle jejích slov lákal ji i další studenty především komfort, který kampus nabízí i jeho lokalita.

Doplnila, že se na nové bydlení už moc těší. „Budu bydlet od října na dvoulůžkovém pokoji s kamarádkou a platit budeme něco málo přes tři tisíce korun. Bohužel ty nejlevnější pokoje byly hned pryč," dodala mladá studentka.

Koleje nabídnou řadě studentů také možnost brigády na tamní recepci. Dobrovolníci, kteří budou vybráni, aby se postarali o provoz celého podlaží, pak mohou získat slevu na nájemném. Rezidence nabídne studentům nejen ubytování, ale také prádelnu, kavárnu nebo dvorek, kde budou moci trávit svůj volný čas na horolezecké stěně či v minikině.

Cenové rozmezí za lůžko se pohybuje od částky dva tisíce dvě stě korun až po čtyři tisíce dvě stě korun. „Cena závisí na velikosti a možnostech nabízeného pokoje," doplnila Marie Šrklová. Podle ní se první studenti nastěhovali už na začátku července, budova je však prozatím v hotelovém režimu. Většina studentů se do objektu nastěhuje až začátkem září.

MARTIN RITZ