Cílem ankety je ocenit úsilí a obětavost neobyčejných žen. Těch máme ve svém okolí mnoho, jen často nedávají svou unikátnost na odiv. Nejedná se o osobnosti známé ze světa šoubyznysu nebo ekonomické štiky, ale ty, které svůj volný čas a práci nezištně dávají druhým.

„Anketa vyzdvihuje poctivou a soustavnou práci žen, kterou okolí vnímá většinou jako samozřejmou. Nenajdete je na obálkách časopisů nebo na televizních obrazovkách. Naopak. Jsou to ženy, které i přes vše nádherné, co pro své okolí dělají, neočekávají žádnou slávu, často ani poděkování,“ uvedla místopředsedkyně Senátu PČR a patronka projektu Žena regionu Miluše Horská.

Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR, 21. září 2019 na letišti v Mošnově.
Letošní Dny NATO v Mošnově budou, diváci tam ale nebudou. Show jen přes kamery

Každý rok se díky anketě můžeme seznamovat s příběhy žen, které pomáhají nemocným, dětem, seniorům, provozují zvířecí útulky, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu, podílejí se na veřejném životě a svým aktivním přístupem motivují a obohacují své okolí.

„Ráda bych vyzvala všechny, kteří mají ve svém okolí zajímavou ženu, aby ji určitě do soutěže nominovali. Může jít o přítelkyni, matku, sestru nebo třeba kolegyni z práce. Silných příběhů výjimečných žen je v každém regionu nespočet. O to více v době, kdy se celá republika musí spoléhat na tvrdou práci zdravotních sestřiček, lékařek, uklízeček, pokladních, dobrovolnic a jiných odvážných žen,“ uvedla zakladatelka projektu Denisa Kalivodová.

Už za tři hodiny měli ostravští profesionální hasiči během čtvrtku vydesinfikovány vnitřní prostory Alzheimer centra v Ostravě-Vítkovicích proti nákaze koronavirem Covid-19 pomocí speciálních generátorů.
OBRAZEM: Hasiči ve čtvrtek vydensifikovali prostory Alzheimer centra

Letošní ročník již tradičně odstartoval na jaře nominacemi. Kdokoli z veřejnosti může prostřednictvím webové stránky www.zenaregionu.cz přihlásit do soutěže svoji favoritku.

Nominovat je možné do konce června. Umístění jednotlivých soutěžících bude zveřejněno vždy v rámci slavnostního vyhlášení regionálního kola v daném kraji.

Ilustrační foto
Kam si vyrazíte o víkendu? Tady jsou tipy Deníku

O výsledném pořadí přitom rozhoduje veřejnost pomocí online hlasování. Absolutní vítězka pro celou Českou republiku, která získá od veřejnosti nejvyšší počet hlasů, bude vyhlášena v rámci slavnostního galavečera v Praze.

Fanoušci FC Baník Ostrava fandí venku před stadionem kvůli zpřísněným podmínkám spojených s koronavirem. Utkání 27. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava - FC Viktoria Plzeň, 3. června 2020 v Ostravě.
OBRAZEM: Fanoušci Baníku jsou s klubem pořád, teď fandí za zdí. A jsou slyšet!