Svědci hovořili o pronásledování ujíždějícího šoféra policejní hlídkou, která na Mariánském náměstí bourala se služebním vozem do sloupu. Pak padly nejméně čtyři výstřely, s velkou pravděpodobností výstražné do vzduchu.

Snímky z nehody se už večer objevily na Facebooku.Zdroj: Facebook/Pitris UpEvil

Nebezpečný řidič

Policie v úterý před polednem zveřejnila informace o případu. Přestože je zřejmé, že honička skončila nehodou policejního vozu, k tomu policie neuvedla vůbec nic. Není tedy známo, zda se policisté při havárii zranili, nebo vyvázli bez úhony. 

"Ke skutku došlo 28. 1. 2019 před 21.30 hodinou v Ostravě, automobil ujížděl z ulice Rudné, přes Mariánskohorskou, Novinářskou, Korunní atd. Řidič vozu zn. Honda se snažil ujet policistům, nebezpečnou, agresivní jízdou měl ohrožovat další účastníky silničního provozu. K bližší charakteristice protiprávního jednání lze doplnit, že řidič měl opakovaně projet tzv. na červenou, při jízdě rovněž vypnout světlomety, vjet na chodník, přičemž na zastávce stojící žena zřejmě musela uskočit. Řidič měl vjíždět do protisměru, jet nepřiměřenou rychlostí…. Dále se měl podezřelý pokusit najet i na stojícího policistu, který musel uskočit. Policista užil donucovacího prostředku (střelné zbraně) řidič však ujížděl dále a pokračoval dál, po několika manévrech narazil do sloupku dopravního značení a vůz zastavil. Z automobilu se snažil utéci, stejně jako 27letý spolujezdec, načež byli oba zadrženi policisty," popsala policejní mluvčí Gabriela Pokorná. 

Policisté zjistili, že vůz je evidován jako odcizený. Orientační zkouška k přítomnosti drog byla u 33letého řidiče pozitivní na amphetamin/methamphetamin. Muž dále figuroval v celostátním systému pátrání. Soud muži uložil zákaz řízení motorových vozidel do května roku 2020.

"K objasnění okolností události jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky, obecné ohrožení i násilí proti úřední osobě. Aktuálně pokračujeme v úkonech trestního řízení a zjišťujeme další okolnosti skutku," dodala mluvčí.

Dálniční známka pro rok 2019.
Konec klasických dálničních známek se pomalu blíží