Slavnostní večer se bude konat v Kulturním domě Leoše Janáčka. Provázet jím budou Jan Čenský a Maroš Kramár. Organizující Střední škola Havířov-Prostřední Suchá letos zvolila téma ČeskoSlovensko.

Desítka finalistek a jedna náhradnice byly vybrány ze 118 středoškolaček, a to na castinzích v Praze, Žilině, Brně a Havířově. Od dubna se účastnily intenzivních soustředění, spojených s fotografováním a natáčením videoklipů, které budou součástí středečního programu.

V něm mimo jiné vystoupí In Concerto, Vladimír Hron, Petr Bende, Valerie Kaňová, Sbor Permoník, Taneční skupina Radost a Impuls.

Lidé mohou dávat hlasy pro jednotlivé soutěžící také na stránkách soutěže missreneta.cz, kde jsou videa a fotogalerie. 

Veřejnosti se dívky představily v sobotním průvodu Havířova v květech. I ony byly ozdobeny profesionálně vytvořenými kyticemi. 

Havířov v květech 2018.
OBRAZEM: Havířov v květech v korzu vedl Masaryk a ukončili ho Nazareth

„Bylo to něco úžasného. Ta atmosféra, ti lidé ve špalírech kolem, kteří byli hrdí na to, jakou krásnou akci ve svém městě mají,“ shodlo se hned několik děvčat v hodnocení účasti v květinovém korzu.

Finalistky Miss Reneta 2018 v květinovém korzu.Zdroj: Deník/Libor Běčák

„Na takové akci jsem ještě nebyla. Užily jsme si ale spoustu zábavy i při dalších společných soustředěních, například v Čičmanech, nebo při návštěvě hradu Strečno,“ řekla Nikola Mažgutová.

Finalistky Miss Reneta 2018 v květinovém korzu.Zdroj: Deník/Libor Běčák

Nicola Trzaskaliková, reprezentující pořadající školu, ocenila i zkušenost, kterou nabyly v televizním studiu při natáčení rozhovoru se zajímavými osobnostmi. Rozhovory budou rovněž promítány v průběhu slavnostního večera.

„Letošní ročník je opět jiný a věřím, že je velmi zajímavý nejen pro samotné soutěžící, ale že si ho užijí i diváci v sále. Během minulých 25. ročníků prošla naší soutěží celá řada dívek, které později uspěly v dalších významných soutěžích. Letos přijala pozvání 2. Vicemiss Miss Reneta 2005 Eva Čerešňáková, která uspěla v České Miss 2007 a nyní je ředitelkou této národní soutěže. V porotě ve středu zasedne 22 osobností, které vyberou podle svého nejlepšího uvážení letošní miss. Věřím, že slavnostní večer bude opět zážitkem,“ řekl šéf soutěže Libor Lenčo.

Poslední casting soutěže Miss Reneta 2018 se konal v neděli 25. 3. 2018 v havířovském Hotelu Rudolf.
VIDEO: Miss Reneta už zná letošní finalistky