Pozemky pod skokanskými můstky ve Skokanském areálu Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm má ve vlastnictví stát a spravuje je Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Ten se jich chce již nějakou dobu zbavit. Město Frenštát pod Radhoštěm vyčkávalo na to, jak ÚZSVM bude v případě pozemků postupovat, ten je nyní již potřetí hodlá prodat ve výběrovém řízení s následnou aukcí.

AUKCE POZEMKŮ

Jedná se o pozemky, které jsou vedeny jako ostatní plocha/sportoviště a rekreační plocha o výměrách 12 724 metrů čtverečních a 1917 metrů čtverečních. Případnou účastí v aukci se zabývali na svém posledním zasedání frenštátští zastupitelé.

„Zastupitelstvo by mělo schválit pověření radě města k rozhodnutí o účasti města ve výběrovém řízení. Rada by také měla rozhodnout o výši nabízené kupní ceny a také o nabytí těchto pozemků do vlastnictví města,“ sdělila na zasedání starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová s tím, že zastupitelé by měli také schválit úhradu kauce, která je desetinou vyvolávací ceny. Ta je 2,271 milionu korun.

Raška expres vyrazil z Prahy do Brna.
Na počest Raškovi. Expresem dojel přímo na výstaviště i jeho vnuk Mazoch

Aukce se zúčastní zástupci vedení města a zastupitel Aleš Novotný, který působí jako právník. Účast na aukci, stejně jako úhradu kauce, schválili všichni přítomní zastupitelé.

Z materiálů pro zasedání zastupitelstva vyplývá, že 27. listopadu loňského roku se uskutečnilo předběžné jednání na krajském úřadě v Ostravě, z nějž vyplynulo, že Moravskoslezský kraj má zájem formou individuální dotace přispět městu Frenštátu pod Radhoštěm na odkup pozemků pod skokanskými můstky.

Dotace má být ve výši 50 procent vysoutěžené kupní ceny, kraj slíbil zároveň přispět částkou 150 tisíc korun na kauci pro toto výběrové řízení. Obě částky musí schválit Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje. Rada Moravskoslezského kraje toto zastupitelstvu doporučila v jejím lednovém usnesení.

Zámek v Kuníně. Ilustrační foto.
Hraběnka napsala hru. Patří k nejcennějším nálezům kunínského zámku