Dárci mohou vybraným pejskům přispět na www.psiprani.cz. Vybrat si může každý z několika možností naplnit mističku krmivem, splnit hlavní dárek či speciální bonusové přání pejska. Aktuálně pejsci nejvíce potřebují přepravní boxy a ochlazovací bazének.

„Nápad zapojit se do projektu Psí přání vlastně nebyl původně náš, ale vzešel z městského úřadu,“ vysvětluje Petr Biernat, správce bohumínského psího útulku. „Pejsky jsme vybírali podle toho, co který nejvíce potřebuje. K jednomu jsme například potřebovali rukavice, k dalšímu pak boudu,“ dodává s tím, že se takto podařilo nějaké peníze zajistit.

Psí přání.Zdroj: Město Bohumín

Útulek v Bohumíně získává podporu od dobrovolníků už dlouho. Lidé pejsky nejen venčí, ale také na podzim notně přiložili ruce k dílu při inovaci kotců. Před Vánocemi se pak každý rok uspořádá tradiční sbírka dek a potřebných věcí, které se pejskům mohou hodit, a v domácnostech jsou již nepotřebné.

„Projekt Psí přání ještě nekončí, ale již nyní se podařilo vybrat dostatek financí, abychom se chtěli zapojit třeba zase příští rok,“ sděluje Petr Biernat spokojeně.

Peníze na stravu a usnadnění života opuštěných zvířat shánějí nejrůznějšími způsoby i jinde. Útulek pro opuštěné psy a drobná zvířata Max v Havířově například pořádá sbírky ve školách a dokonce má sběrný box v havířovském hypermarketu Globus. Na podporu útulku pořádá další sbírky několik havířovských prodejen.

Harold.Zdroj: Město Bohumín

Podobný způsob praktikují také v Dětmarovicích. „Útulek z velké části žije z finanční podpory dárců, ale také spolupracuje s ostravským hypermarketem Globus, se školami, nadačním fondem, a taktéž by se rád zapojil do projektu Psí přání,“ sděluje Marcela Sojková, provozní vedoucí dětmarovického psího útulku.

Ilustrační foto
Do Polska s pasem či občankou, na hranicích budou přísnější kontroly