Podvodníci vedou s ženami komunikaci, která je příslibem vážného vztahu. Když získají důvěru a často i srdce ženy, požádají o možnost zaslání cenností na její adresu.

Ženy poskytnou své korespondenční údaje a poté jsou kontaktovány buď přímo pachatelem či další osobou, která se vydává například za diplomata. Dozví se, že nastaly nějaké problémy na cestě, které se většinou týkají uhrazení celních poplatků či příplatků za zásilku.

„Jedna z poškozených zaslala na účet v cizím státě žádaný obnos cca 57 tisíc korun, a poté ji opět kontaktoval pachatel, že schránka byla zadržena a potřebuje další peníze. Tuto částku již poškozená nezaplatila. Jiná poškozená se zachovala obezřetně hned a žádané peníze nezaslala a přestala s mužem komunikovat,“ popsala policejní mluvčí Pavla Jiroušková konkrétní případy.

Policisté v souvislosti s těmito případy nabádají nejen ženy, aby při komunikaci na internetu vždy dodržovali zásady opatrnosti.

„Pro podvodníky není problém vytvořit si falešný profil i s fotografiemi a osobními údaji. Dále varujeme důvěřivé muže i ženy, aby neposílali neznámým lidem žádné finanční prostředky,“ dodala Jiroušková.

Ilustrační foto
Chřipková epidemie v Moravskoslezském kraji slábne
Nehoda s vyproštěním v Kyjovicích.
Začátek víkendu ve znamení nehod, jeden člověk nepřežil