Umělecká vedoucí sborového studia Permoník, které působí při ZUŠ Bedřicha Smetany v Karviné je spoluzakladatelkou pěveckého souboru Permoník a vyhledávanou lektorkou sbormistrovských kurzů. Spolu z manželem Ivanem vedli tento soubor 50 let a na poli sborového zpěvu doslova dobyli svět. 

Karvinský soubor Permoník si příští rok připomene 55 let existence.
Permoník plánuje oslavy 55 let a chystá se do newyorské Carnegie Hall

Pod jejím vedením získal soubor bezpočet ocenění na mnoha festivalech a přehlídkách po celém světě. Jeho zpěváci přivezli 1. místo ze světové soutěže dětských a mládežnických sborů v Petrohradu, na soutěži Crakowia Cantans vybojoval Permoník dvě první a jedno druhé místo. Soubor mimo jiné také dvakrát koncertoval ve slavné newyorské Carnegie Hall.

Eva Šeinerová je držitelkou i jiných prestižních cen: Medaile Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy ČR za významnou pedagogickou práci, Ceny Bedřicha Smetany, což je nejvyšší vyznamenání pro sbormistry v ČR a Ceny Františka Lýska za práci s dětským pěveckým sborem. Je členkou odborné rady ARTAMA pro sborový zpěv. Ocenění Osobnost Moravskoslezského kraje 2019 převzala Eva Šeinerová z rukou hejtmana kraje Ivo Vondráka. 

Eva Šeinerová.
Eva Šeinerová bude čestnou občankou Karviné