Na jednom z nejvyšších míst v Ostravě byl v pátek odpoledne otevřen sektor, v němž talentovaní atleti budou o tyči skákat ještě o několik metrů výš. Takových míst je přitom v Ostravě poskrovnu.

Tyčkařský sektor je pouze na městském stadionu ve Vítkovicích, obnovený sektor se nachází v Porubě a také na Sportovním gymnáziu Dany a Emila Zátopkových v Zábřehu. Hošťálkovický je teprve čtvrtý ve třetím největším městě v republice.

Takto dnes žijí ostravské Hošťálkovice v čase karantény.
PODÍVEJTE SE: Hošťálkovice v karanténě: lidé jsou doma, mají naštěstí zahrádky

„Náš atletický klub v Hošťálkovicích úzce spolupracuje s SSK Vítkovice, jsme jejich líheň, takové béčko, dalo by se říct, chodí k nám trénovat, někdy mívají přetlak i na hřišti ve Vítkovicích, kde se nevešli ani oni,“ řekl Deníku starosta Hošťálkovic Jiří Jureček.

O sektor za zhruba milion korun se rovným dílem podělil obvod, základní škola, v jejím areálu se sektor nachází, a díky dotaci z města i hošťálkovický atletický klub, který na něm už včera – dešti navzdory – uspořádal první závody.

LÍHEŇ BUDOUCÍCH HVĚZD?

V novém sektoru budou trénovat nejen hošťálkovičtí atleti, ale i ti porubští a zejména vítkovičtí. „Je to výborná zpráva, zaplnilo se tím jedno bílé místo na mapě města a pro ostravskou atletiku to bude mít velmi velký přínos,“ uvedl předseda SSK Vítkovice Oldřich Zvolánek, podle něhož v Ostravě dlouhodobě nebylo mnoho tyčkařů, ale s přibývajícími sektory v posledních letech se jejich základna notně zvětšila.

Lékárnice (na snímku z jednání u ostravského krajského soudu) stráví ve vězení pět místo původně uložených osmi let.
Lékárnice z Opavska půjde za nezákonný obchod s léky na hubnutí do vězení

„Předpokládáme, že v Hošťálkovicích bude probíhat výchova mladých talentů, kteří následně přejdou pod trenéry, kteří už se starají o nadprůměrné tyčkaře. Ve Vítkovicích už se na ně těšíme,“ dodal Zvolánek.

A radost má pochopitelně zejména Radim Šink, ředitel hošťálkovické základní „atletické“ školy a předseda tamního atletického klubu.

„Na atletiku se hodně zaměřujeme, organizujeme už atletické školky, do kterých jezdí naši trenéři. Téměř každý, kdo chodí do školky, je vlastně členem našeho klubu,“ zdůvodnil Šink číslovku 608 v kolonce členů klubu. Z nich je přes padesát registrovaných přímo v Českém atletickém svazu.

Vlk natočený u Bílé Vody na Jesenicku
VIDEO: Muž natočil v Jeseníkách vlka. Promenádoval se před ním dlouhé minuty

„Když se žákovské turnaje sešly se Zlatou tretrou nebo nedávno Kontinentálním pohárem, nebylo kdo trénovat,“ vyzdvihl přínos nového sektoru Šink, jehož klub se kvůli nedostatku místa a absenci oválu specializuje právě na technické disciplíny.

K TÉMATU

DALŠÍ SPORTOVIŠTĚ
Podle náměstkyně ostravského primátora pro školství a sport Andrey Hoffmannové se otevírání menších areálů ve městě plánuje i po zbytek roku.
„V srpnu by se mělo v Koblově otevírat zázemí u fotbalového hřiště, ve stejném měsíci sportovní hala v Krásném Poli a do konce roku ještě čtyři projekty, podpořené zejména z MŠMT a z části městem – tribuna se zázemím na Hlubině, rekonstruovaný venkovní areál v Polance nad Odrou, nové fotbalové hřiště ve Staré Bělé a tenisové kurty s místě stávajícího škvárového hřiště v areálu TJ Start Poruba,“ řekla Deníku Hoffmannová.