Nic nového pod sluncem. Tak by se dala krátce charakterizovat situace kolem aquaparku v Kravařích, který zde funguje od roku 2008.

V minulých dnech se na naši redakci obrátilo několik čtenářů, podle nichž už měl aquapark přejít pod správu města. Jak jsme však zjistili, není tomu tak.

„Vše zůstává při starém. V současné době čekáme na znalecký posudek, jehož výsledek by měl být znám během následujících tří týdnů,“ potvrdila starostka Kravař Monika Brzesková (KDU-ČSL).

Slezská univerzita. Ilustrační foto.
Slezská univerzita nemá plagiátorské problémy

Aquapark je v Kravařích už delší dobu velmi diskutovaným tématem. Jeho většinovým vlastníkem je Buly aréna, která celá náleží podnikateli Aloisi Hadamczikovi a jeho rodině. Město je s Buly arénou ve sdružení a aktuálně mu patří tři osminy aquaparku.

Smlouva o sdružení se často řešila na zastupitelstvech minulého vedení města, někteří členové opozice volali po její úpravě nebo navrhovali i úplné rozpuštění sdružení. Poslední zasedání předchozí kravařské garnitury rozhodlo, že dalším osudem aquaparku se bude zabývat až nové vedení. Výpověď ze sdružení pak na adresu městského úřadu skutečně dorazila, podala ji však Buly aréna, konkrétně k 30. listopadu loňského roku.

Ilustrační fotografie.
Polední menu je v Opavě v kurzu. Za kolik se najíte v dalších městech kraje?

„Zastupitelé proti Buly a podpoře sportu bojovali. Říkali, jak je smlouva nevýhodná, a proto jsme došli k závěru, že sdružení opustíme a uvidíme, jak se k tomu město postaví. Jsou tři možnosti. Buď město nechá smlouvu tak, jak byla nastavena nyní, nebo si pod sebe převezme halu a dětské hřiště, anebo si koupí podíl v aquaparku. Pokud nedojde ani k jedné variantě, aquapark zavřu,“ řekl naší redakci před nedávnem Alois Hadamczik.

Kravaře poté předaly celou záležitost právníkovi, který nyní pracuje na již zmíněném znaleckém posudku. Na základě jeho výsledků pak bude město podnikat další kroky.

Utkání 22. kola první fotbalové ligy: SFC Opava - Viktoria Plzeň, 25. února 2019 v Opavě. Na snímku (střed) Tomáš Smola.
Opava potrápila favorita. Úřadující mistr z Plzně se na vítězství nadřel
Plavec z ostravské školy v akci v Malmö.
Handicapovaný plavec z Hlučína je krok od velkého snu, paralympiády