Mimořádný projekt, ve kterém se představí desítky dětských tanečníků, vzniká v těchto dnech v ostravském tanečním studiu Happy Day pod taktovkou známého tanečníka, choreografa a režiséra Jana Seitla.

„Nejedná se o školní besídku ani balet. Je to představení jedinečné v tom, že jsou tam zapojeny všechny taneční styly. Diváci se mohou těšit třeba na mažoretky nebo hip hop. Bude to show," uvedl choreograf a režisér představení Jan Seitl.

V pohádce vystoupí osmdesát děti ve věku od tří do patnácti let. V hlavní roli Zvonilky se představí třináctiletá Tereza Ištuková, mrazivou vílu Modrovločku ztvární dvanáctiletá Barbora Travinská a květinovou vílu Flóru osmiletá Kristýnka Jankulovská.

„Jsem moc ráda, že jsem získala roli Flóry a už se moc těším na představení. Trénuju nejenom ve studiu, ale pilně se připravuji i doma," svěřila se Kristýnka Jankulovská.

Představitelky hlavních rolí Kristýnka Jankulovská, Tereza Ištuková a Barbora Travinská se už moc těší na své první vystoupení.

Na závěr představení na všechny, učinkujicí i diváky, čeká překvapení.

„Velice děkuji partnerům a také úřadu práce, bez kterých by se projekt neuskutečnil. Naopak mě zaskočil přístup ostravského divadelního souboru, který se nás nerozhodl podpořit," svěřil se Deníku choreograf a tanečník Seitl.

Happy Day studio

Taneční škola se studiem v ulici Bohumíra Četyny v Ostravě-Bělském lese, která vznikla teprve nedávno, se věnuje nejenom dětem, ale i jejich maminkám.

„Nejenže k nám mohou přihlásit své dítě, ale mohou si k nám přijít i odpočinout. Happy Day studio nabízí mnoho kurzů pro ženy," uvedl dále Jan Seitl.

Kromě známého aerobiku mohou zájemkyně vyzkoušet i moderní zumbu, piloxing, cvičení pro těhotné i pro maminky s dětmi.

„To, že u nás mohou sportovat děti a zárověň s nimi i jejich maminky, má dvě funkce. Matky si na chvíli odpočinou a něco pro sebe udělají a dítě se zase trošku osamostatnit a začne si zvykat v kolektivu," dodal choreograf.

Také z toho důvodu si Jan Seitl nepřeje, aby byly maminky přítomny u tréninku svých dětí. Pokud uvažujete o přihlášení svého dítěte do tanečního souboru Jana Seitla, potěší vás, že můžete využít zkušební doby.

„Naše taneční škola nabízí možnost měsíc chodit zdarma pro děti do pěti let. U tak malého dítěte totiž ještě nevíte, jestli ho to bude bavit nebo jestli mu tanec půjde. U větších dětí se pak platí po dobu jednoho měsíce jednorázový poplatek za každou navštívenou hodinu," přiblížil režisér Zvonilky. Po uplynutí zkušební doby se platí řádné školné, které je podle slov Jana Seitla v porovnání s jinými školami nižší.

„Chci pomoci dětem a rodinám, aby měli možnost přihlásit své dítě do taneční školy. Vím, že lidé nemají peníze na rozhazování, proto se jim snažím alespoň tímto způsobem vyjít vstříc," uzavřel tanečník s tím, že Happy Day studio uvítá každé dítě, které chce začít tancovat.

Soutěž Deníku o 4 vstupenky na představení

Chcete si představení užít i vy? Deník má pro vás celkem čtyři vstupenky. Dva z vás tedy mohou vyhrát dvě vstupenky na jedinečný zážitek. Stačí odpovědět na otázku:

Na jaké adrese najdete Happy Day studio Ostrava?
Odpověď na otázku nám zašlete ještě dnes - ve středu 18. prosince 2013 do 22.00 hodin společně se jménem, adresou a telefonním číslem na e-mailovou adresu web.msdenik@denik.cz. Do předmětu uveďte heslo ZVONILKA. Už zítra vylosujeme dva výherce, kteří získají 2 volné vstupenky na představení ZVONILKA, které se uskuteční už 26. prosince v 19 hodin v Domě kultury města Ostravy.

UPOZORNĚNÍ:*Výherci budou vyrozuměni e-mailem, vstupenky si budou muset vyzvednout ve čvrtek nebo v pátek v ostravské redakci Moravskoslezského deníku osobně!