K neštěstí došlo zhruba v 16.30 hodin v místní části Kanada. K místu byly okamžitě po ohlášení vyslány sanitky a z Ostravy přiletěl vrtulník. I ten se musel bouřce při příletu vyhýbat.

Letečtí záchranáři pak na palubě helikoptéry po 17. hodině přepravili nejvážněji postiženého pacienta do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Další chlapec je v péči zdravotníků krajské Nemocnice Třinec, kam ho převezla sanitka. Třetí zraněn nebyl. 

K místu přijeli také policisté. "Mám informaci, že na místě byly v době události tři děti ve školním věku, konkrétně chlapci ve věku mezi 12 a 15 roky. Pomoc jim poskytli zdravotníci," řekl Deníku policejní mluvčí moravskoslezské policie Richard Palát. 

"Týmy záchranné služby měly v péči dva zraněné, a to třinácti a čtrnáctiletého chlapce. Děti se podle informací, které sdělily záchranářům, schovaly před bouřkou pod stromem. Právě do něj ale následně udeřil blesk a zasáhl je. Mladší z chlapců byl krátce v bezvědomí, v době příjezdu záchranářů byl již kontaktní. Jeho stav však byl život ohrožující. Zasahující lékař při prvotním vyšetření na jeho těle objevil stopy vstupu a výstupu energie blesku, stejně jako popáleniny. Pacient byl uveden do umělého spánku, převeden na přístrojem řízenou ventilaci a za stálé monitorace základních životních funkcí transportován vrtulníkem do ostravské Fakultní nemocnice. Druhý hoch byl výbojem zasažen podle všeho v oblasti dolní končetiny, jeho postižení se v době zákroku zdravotníků jevilo jako méně závažné. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl sanitním vozidlem přepraven na dětskou ambulanci třinecké nemocnice," informovala mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. 

Hodnotitelská komise v Hrádku.
V soutěži Vesnice roku mělo Frýdecko-Místecko hned tři želízka v ohni