Po jednání na havířovské radnici se s doprovodem podíval, jak postupují práce na rekonstrukci haly, která 50 let sloužila pro potřeby Českých drah. Odbavovací hala je nyní vedle, a tu hlavní Správa železnic přestavuje pro potřeby města.

Premiér Babiš i ministr průmyslu Karel Havlíček se při prohlídce haly podivovali plánované variabilitě prostoru. „Pokud to bude zapotřebí, tak ze sportovišť vznikne plocha pro koncert, počítá se tam s jednou z největších horolezeckých stěn v republice,“ nastínil multifunkčnost haly primátor Havířova Josef Bělica.

Českého premiéra vyobrazují frýdlantské děti jako pohádkovou televizní postavičku na udírně Restaurace Park, provozovatelé se na jedné straně hodně zlobí, ale na druhé ani moc nediví.
Babiš jako Rákosníček? Ve Frýdlantu ano. Neodstoupím a zavřu školy, hřímá

„Myslíme si, že přeměna výpravní haly na multifunkční místo bude svým způsobem republikový unikát. Podobnou halu Havířov postrádal, máme zimní stadion, ale když je tam led, tak to je problém, pak hala Slavie, kde jste dneska byli, ale to také není úplně ideální místo,“ řekl Bělica.

Hala se bude na konci září předávat městu k dalším investicím. Příští rok se počítá se zahájením přeměny nástupišť a poté i vybudováním podchodu na šumbarskou stranu.

Premiér Andrej Babiš si v Havířově prohlédl očkovací centrum, které funguje v hale Slávie.
Babiš v Havířově. Premiér si prohlédl očkovací centrum, je inspirací pro Prahu

Posledním cílem premiérovy návštěvy Havířova byla prohlídka Národního centra stolního tenisu, s jehož vybudováním mohl finančně stát

Premiér si prohlédl celé sportoviště, ovšem ke stolu s pálkou v ruce se nepostavil. Nenapodobil tak primátora Bělicu a hejtmana Vondráka, jejichž zápas běžel na recepci na televizních obrazovkách v klipu propagujícím toto sportoviště.

Zato se vyjádřil k cestě vicepremiéra Jana Hamáčka do Ruska kvůli vakcíně Sputnik V. Podle něj by tam předseda ČSSD jezdit neměl, neboť kritika této cesty sílí. „Já o tom s ním mluvím a myslím, že nakonec se tak rozhodne,“ řekl Babiš.