V létě nabízí areál více než čtyřicet zábavných atrakcí. Během teplých měsíců se děti “vyblbnou” na dětském hřišti s prolézačkami, lezeckou stěnou, malou a velkou lanovou pyramidou. Malí i velcí se zde zabaví na vodních atrakcích, kolotočích, tubingu nebo při hraní minigolfu.

Oblíbenou atrakcí zejména pro teenagery je virtuální realita. Nejen děti, ale i rodiče si užijí zábavné odpoledne při oblíbeném rýžování zlata nebo mohou s dětmi objevovat krásy pirátské zátoky s dominantou repliky pirátského korábu s názvem Skaláčkova Perla.

Za nepříznivého počasí lze využít hoparénu, která disponuje 16 trampolínami a oblíbený krytý autodrom. 

V prostorách areálu se nachází i horská dráha zvaná Dragon, kde si užijí adrenalinovou jízdu i dospělí. Pokud si lámete hlavu, jak se postarat o děti v období letních prázdnin? Skalka family park nabízí možnost letních příměstských táborů.

Stezka Valaška
Nejkrásnější výlet Beskyd: „Himalájský“ chodník, rozhledna i unikátní konstrukce

Během zimních měsíců si v areálu budete připadat jako na horách. Areál nabízí 2 sjezdovky o délce 350 metrů, dětský skipark a kopec s délkou přes 100 metrů s dětským pásem a vlekem. Kromě klasických lyží a snowboardu mohou děti z kopce jezdit také na bobech či sáňkách. 

Pro začátečníky je připraven malý dětský svah, kde se naučí lyžovat každý malý nadšenec. Areál nabízí také zastřešené umělé chlazené kluziště, kde si mohou všichni zabruslit v jakémkoliv počasí. Nahoře na svahu na vás čeká také připravený Skybar, kde se můžeme před sjezdem dolů občerstvit. Areál disponuje také půjčovnou lyží, bruslí a k dispozici jsou také lyžařské kurzy a lekce lyžování, bruslení a snowboardu.

V areálu můžete celoročně navštívit také minizoo, která nabízí k vidění třeba lamy, klokany, muflony a další. Celkem je zde k vidění více než 100 druhů kontaktních zvířat, které si můžete pohladit či nakrmit.

Součástí minizoo je také Skaláčkovo bludiště, kde se mohou ztratit nejen děti, ale také dospělí. Projdete se voliérou, z vyhlídky si prohlédnete pasoucí se kozy nebo vystoupáte na Stříbrnou věž s výhledem nejen na minizoo.