Po mnohaleté náročné a nákladné rekonstrukci se v Praze otevřel rekonstruovaný Negrelliho viadukt, nejdelší stavba svého druhu v Evropě a nejstarší v České republice.

Kvůli restriktivním opatřením to trvalo déle než obvykle, ale nakonec se nový slovenský premiér Igor Matovič skutečně vypravil na první mezinárodní cestu a jako tradičně zamířil do Prahy. Setkal se tu se svým protějškem Andrejem Babišem. Premiéři pak společně uvedli, že se hranice mezi Českem a Slovenskem alespoň částečně otevřou, aby se mohly znovu setkávat rodiny a lidé mohli snáze jezdit za prací.

Děti ve škole s rouškami? Již běžná záležitost.
Škola vzhůru nohama. Hrdiny jsou děti, učitelé i rodiče

Írán požádal Interpol o pomoc při dopadení a zadržení amerického prezidenta Donalda Trumpa a několika desítek dalších lidí kvůli lednovému útoku v Bagdádu. Při úderu, při němž bylo použito bezpilotní letadlo, přišel o život íránský generál Kásem Solejmání.

Globální oteplování je prý podle některých českých myslitelů internetová lež, ale některé náznaky jsou alarmující. Meteorologové v sibiřském Verchojansku naměřili 38 °C, nový teplotní rekord pro oblast za polárním kruhem.

Odchovanec Zlína Ondřej Čelůstka pomohl českému národnímu týmu k postupu na EURO. Vlevo je Zdeněk Ondrášek
Čeští fotbalisté mohou na odložení Eura vydělat

Evropský parlament schválil usnesení kritizující střet zájmu českého premiéra Andreje Babiše. Nebylo to poprvé, ani naposledy, ale česká vláda zatím veškerým podobným aktivitám úspěšně brání.

Švédsko ukončilo vyšetřování vraždy Olofa Palmeho. Hlavní podezřelý zemřel před dvaceti lety.

Pandemie kazí plány řadě sektorů. Mezi ty nejpostiženější vedle gastra a turismu patřil také takzvaný kreativní průmysl neboli kultura. Symbolem se stalo zrušení největší a nejočekávanější akce roku – Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který se měl uskutečnit začátkem července. Ačkoli se pořadatelé pokoušeli diváky lákat na internetové přehlídky, festival jako takový byl přesunut na příští rok.