Od malička jsem chtěla mít něco svého. Chtěla jsem mít svou vlastní módní značku, jen jsem nikdy nevěděla jak se k tomu dostat, nebo jak začít. Pamatuju si, že jako malá jsem se vždy po vaně zabalila do ručníku a zkoušela si z něj uvázat šaty. Pokaždé byly jiné.

Značka M.asch be originál získává čím dál větší popularitu. Za jejím vznikem stojí mladá maminka Pavlína Ascher Marjáková.Zdroj: Archiv P. A. Marjákové

Nicméně vzpomínám si, jak jsem byla na prázdninách u tety v USA a v letadle jsme rozebíraly, jak by se ta má značka mohla jmenovat. Tehdy jsme se shodli na názvu Známka (mělo to být v angličtině – Stamp). Jak ale roky plynuly, nějak se na ten můj velký sen zapomnělo. Až po několika letech, kdy jsem otěhotněla a chystala si dětskou výbavičku pro mou dcerku Viktorku, jsem si upletla první deku. S ní mi pomáhala moje babička a maminka.

Po porodu jsme s Viktorkou musely zůstat pár týdnů v nemocnici a v dlouhých chvílích jsem upletla čepici, kterou jsem vyfotila na nemocničním lůžku a dala na instagram. Po chvíli přišly první objednávky a já objednala svá první dřevěná loga M.asch - be original. Začala jsem podnikat v období, kdy se mi život úplně změnil. Najednou jsem nebyla jen já, ale byly jsme my dvě. Nebylo to lehké, ale ne nemožné. Naštěstí mám skvělého manžela a podporující rodinu, která mi moc pomáhá. Jako úspěch jsem brala i mou první prodanou čepici.

Značka M.asch be originál získává čím dál větší popularitu. Za jejím vznikem stojí mladá maminka Pavlína Ascher Marjáková.Zdroj: Archiv P. A. Marjákové

Každý z mých nejbližších se na podnikání nějak podílí. Ať už s hlídáním naší Viktorky, šitím, inspirací, nebo skládáním krabic. Oblečení šiju ve své dílně. Poslední dobou jsem se zaměřila jen na ženy. Teď chystám víc pánské a dětské módy a chtěla bych se zaměřit i na nějaké designové kusy oblečení, které se budou vytvářet jen po limitovaných edicích.

Poděkování patří mojí Viktorce, ona je střed mého vesmíru a taky díky ní se M. asch – be original stal skutečností, mému manželovi, protože je a bez něj by to nešlo, celé mojí rodině, Janičce, mým nejbližším a všem, kteří se na M.asch – be original nějak podílí už jen tím, že kliknou na náš web.

Pavlína Ascher Marjáková

Pavlína Ascher Marjáková miluje trávení času se svou dcerou Viktorkou, manželem, rodinou a kamarády. Ráda cestuje, čte, směje se a pracuju na sobě. Název své módní značky vytvořila složením manželova a dceřina pžíjemní – Ascher (ASCH) a svého Marjáková (M.). Tak vznikla značka M.ASCH –Be original. Jedná se o handmade značku, která není jen pro děti, ale take dospělé. Veškeré oblečení je vyráběno ručně a z kvalitních materialů. Každý střih je originál.