V rodině žádného zubního lékaře nemají, jen tatínek je gynekolog. Uvažoval i o studiu všeobecného lékařství, přihlášky si podal nakonec jak na klasickou medicínu, tak na zubaře. Přijali ho na Lékařskou fakultu Karlovy univerzity v Hradci Králové, kde se začal věnovat právě lidskému chrupu.

„Přišlo mi prestižnější vybrat si zubařinu, dostane se sem málo lidí, vždyť jen v našem ročníku nás bylo pouhých pětatřicet,“ uvedl Petr Herman s tím, že se ale vždy viděl spíše v soukromém sektoru.

Mladý opavský zubař Petr HermanZdroj: archiv Petra Hermana

To se mu po pětileté praxi v jedné opavské zubní ordinaci splnilo. Se svou manželkou Pavlínou založili v únoru roku 2017 zubní kliniku TREEDK v Opavě. Největším cílem, který si zadali, je vytvářet stomatologii, kterou v Opavě ještě nikdo neposkytuje.

Mladý opavský zubař Petr HermanZdroj: archiv Petra Hermana

„Snažíme se to dělat tak, aby nešlo jen o kvalitní stomatologii, to chápu jako samozřejmost, ale chceme, aby měli pacienti celkový wellness zážitek. Přejeme si, aby od nás klienti odcházeli s dobrým pocitem,“ vylíčil.

V Opavě je zubních lékařů málo, mnozí obyvatelé musí dojíždět i za hranice slezské metropole, a tak si na nedostatek pacientů rozhodně stěžovat nemůže, i přes to, že si klienti TREEDK kliniky za péči připlatí.

Mladý opavský zubař Petr HermanZdroj: archiv Petra Hermana

„Smlouvy s pojišťovnami máme, ale ty hradí jen základní ošetření. V dnešní době se to na tak vysoké úrovni nedá dělat jinak než za přímou platbu, úhrady pojišťoven nejsou dostatečné. Materiály a technologie, které používáme jsou opravdu drahé,“ objasnil mladý zubař s tím, že denně ošetří menší množství lidí, aby měli na každého dostatek času. V současné době na klinice pracují čtyři lékaři a tři dentální hygienistky a nové pacienty ještě pořád přijímají.

Momentálně se ve svém volném čase věnuje především své rodině, manželce Pavlíně a synovi Štěpánovi, který se narodil letos v dubnu. „Dále se neustále vzdělávám v oboru. Absolvuji přednášky, hodně čtu odbornou literaturu,“ doplnil. A dodal, že když už ho hodně bolí hlava z práce, jde si zaběhat. Doba strávená v práci a doba doma je podle něj vyvážená. „Ačkoliv to nejsou jen ordinační hodiny, je to také všechna práce okolo provozu samotného, tak si nestěžuji,“ uzavřel Petr Herman.