K velkému požáru, na jehož uhašení se podílelo 11 hasičských vozidel došlo v sobotu v podvečer. Škodu je předběžně vyčíslena na 550 tisíc korun, společně se stohem shořelo i poblíž stojící auto.

„Informaci o hořícím stohu jsme přijali v sobotu 12. května 17,45 hodin. Po příjezdu hasičských jednotek na místo bylo potvrzeno, že se jedná o požár zastřešeného stohu o rozměrech přibližně 40 x 30 metrů, ve kterém bylo uskladněno asi 500 balíků sena. V době příjezdu hasičů byl požárem zachvácen celý stoh i osobní automobil, který byl odstaven poblíž stohu,“ informoval mluvčí hasičů Marek Gašparín.

Hasiči po příjezdu začali požár hasit a zejména ochraňovali okolní budovy před případným rozšířením požáru.

„Po lokalizaci požáru se po domluvě s majitelem nechal stoh kontrolovaně vyhořet. Celou noc hasiči na místě zajišťovali dohled nad vyhořívajícím stohem,“ doplnil Marek Gašparín.

Ještě v neděli ráno na místě zasahovaly tři jednotky. Celkem se akce účastnilo 11 hasičských vozidel ze šesti hasičských jednotek: profesionální hasiči z Krnova a dobrovolní hasiči ze Slezských Rudoltic, Osoblahy, Jindřichova, Města Albrechtic a Vrbna pod Pradědem.

Při požáru naštěstí nebyl nikdo zraněn, příčina se vyšetřuje.

Soud s mladíky obžalovanými z podpálení dřevěného kostela v Gutech na Třinecku.
Za zavřenými dveřmi začal soud s kostelními žháři
Střelci všech generací, pokročilí i úplní začátečníci, se v sobotu vydali na krnovskou střelnici. Lákala je nabídka prohlédnout si na sedmdesát různých zbraní a případně některé hned otestovat.
Co nového ve světě zbraní