Na operační středisko hasičů byl požár s již viditelnými vysokými plameny ohlášen dvě minuty před čtvrtou hodinou ranní. K události bylo postupně vysláno deset hasičských jednotek - profesionální ze stanic HZS MSK Krnov a Bruntál a dobrovolné obcí Slezské Rudoltice, Osoblaha, Město Albrechtice, Třemešná, Jindřichov, Vrbno pod Pradědem, Liptáň a Krnov. 

Krnovští strážníci Petr Gusty a  Lukáš Měrka mohou mít dobrý pocit ze záchrany lidského života. Na poliklinice se žena se sebevražednými sklony zamkla na toaletách ve čtvrtém patře a balancovala na okenní římse.
Drama na poliklinice Krnov, žena chtěla vyskočit z okna, zachránili ji strážníci

"Už při příjezdu prvních jednotek na místo zásahu byl objekt požárem zcela zasažen. Hasičům se podařilo vytáhnout několik tlakových lahví ke svařovací soupravě, které dali chladit do mobilní nádrže, kterou vozí na prvovýjezdových automobilech a před plameny zachránili i jeden z traktorů," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Uvnitř objektu pak shořel kombajn, nakladače a několik dalších traktorů.

"Zásah komplikoval rovněž požár fotovoltaických panelů na objektu. Hasiči zajistili odpojení panelů od měniče a chránili nosné konstrukce střechy ochlazováním. Dbát museli rovněž na to, aby se vyhnuli kontaktu s vodivými částmi střechy a fotovoltaických panelů. Poškozené a plameny již zasažené panely se nehasí, není-li to bezprostředně nutné," popisuje dále mluvčí hasičů.

Oční ambulance, kterou provozuje Podhorská nemocnice v Bruntálu, si pořídila moderní perimetr propojený s počítačem.
Podhorská nemocnice v Bruntálu investovala do oční ambulance

Dodává, že velitel musí při takovém požáru rovněž vhodně organizovat ochranu hasičů před narušenými konstrukcemi nebo sesutím samotných panelů. Vodu k zásahu hasiči vozili kyvadlově cisternami, k rozebírání střechy a následnému dohašování využili i výškovou techniku.

"Lokalizaci - tedy stav, kdy se již požár nešíří a na místě je dostatek sil a prostředků - ohlásil velitel osm minut po půl šesté ráno. Vyšetřovatel na místě předběžně odhadl škodu na 20 milionů korun, příčina vzniku je v šetření," dodal Jakub Kozák.