Požár dřeva a odpadu v rodinném domě ve Městě Albrechticích, místní části Linhartovy přijali hasiči v pondělí dvě hodiny před polednem. Krnovští profesionální a dobrovolní hasiči z Města Albrechtic a Jindřichova během dvaceti minut zjistili, kde se oheň rozhořel. Bylo to ve sklepě.

„Pravděpodobně se vznítily od kotle ve sklepě starý papír a dřevo. Vyšetřovatelé však jsou ještě na místě události," řekl v poledne Deníku vyšetřovatel bruntálské profesionální hasičské jednotky Antonín Ušela.

Muž je popálený a pořezaný o sklo

Další požár vypukl v noci na pondělí v rodinném domku v Razové. Tři minuty před půlnocí se hasiči dostavili na místo s tím, že uvnitř domku může někdo být. Jediný přítomný obyvatel se však již nalézal venku před domem. „Byl pořezaný, popálený a nadýchaný kouřem. Zachránil si život tím, že vylezl ven oknem," uvedl Ušela. Bohužel, okenní otvor byl menší, než si muž myslel, a tak se pořezal o jeho skleněnou výplň.

Příčinu požáru v rodinném domě v Razové hledali ještě v pondělí v poledne vyšetřovatelé hasičů i policistů.

Zraněnému muži hasiči poskytli první pomoc, a poté předali pacienta Zdravotnické záchranné službě. „Muž utrpěl těžká zranění a byl převezen na oddělní ARO krnovské nemocnice. Byl v přímém ohrožení života," sdělil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Bruntálští profesionálové hasili požár dvěma cisternami, zasahovaly také dobrovolné jednotky z Bruntálu a Leskovce nad Moravicí. Jak požár vlastně vznikl, to ještě v pondělí v poledne nikdo nevěděl, snad kromě zraněného obyvatele domu. Hořet začalo totiž někde u jeho postele. „Příčiny a další skutečnosti související se vznikem požáru jsou nadále v šetření," vyjádřila se k případu bruntálská policejní mluvčí Ivana Křištofová.

Příčinu požáru v rodinném domě v Razové hledali ještě v pondělí v poledne vyšetřovatelé hasičů i policistů.

Staré Město: saze v komíně

Třetí větší požár posledních dnů v bruntálském regionu likvidovali hasiči ve Starém Městě u Bruntálu. Požár sazí v komíně si vyžádal v pátek 25. ledna tři hodiny před půlnocí škodu ve výši padesáti tisíc korun. Zasahující hasiči vyčistili komínové těleso od sazí a nato zjistili, že komín žárem praskl.

„Právě škodu na komínovém tělesu si cenil majitel na padesát tisíc korun," dodal vyšetřovatel Ušela.