Kouř z okna ve 2. patře bytového domu byl na tísňovou linku ohlášen pět minut po patnácté hodině. K události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku a dobrovolné jednotky obcí Frýdlant nad Ostravicí a Ostravice. 

Řezání stromu, Kujavy, Novojičínsko. Zásahy hasičů, vítr, Moravskoslezský kraj, prosinec 2020.
Vítr řádil v Moravskoslezském kraji. Hasiči už mají za sebou na šedesát výjezdů

Hasiči po příjezdu na místo události nasadili k likvidaci požáru v zasaženém bytě jeden vodní proud, zároveň zahájili záchranu osob ve vyšších patrech. Pro většinu z nich použili speciální vyváděcí masky pro krátkodobý pohyb v kouři. Celkem z domu vyvedli 30 lidí, dalších sedm jej opustilo samo ještě před příjezdem jednotek. 

Ve Fakultní nemocnici Ostrava začalo 29. prosince 2020 očkování proti nemoci  Covid-19. Mezi prvními byli naočkováni přednosta a vrchní sestra Kliniky infekčního lékařství.
První lidé v kraji mají v sobě vakcínu proti covidu. Takové byly jejich reakce

Jeden člověk se nadýchal zplodin hoření a musel být zdravotníky převezen do nemocnice. Lokalizovat požár se podařilo pět minut po půl čtvrté, dalších patnáct minut pak zabrala celková likvidace. Hasiči dům následně odvětrali a provedli kontrolu termokamerou. Příčina vzniku požáru je v šetření, škoda byla na místě odhadnuta na 800 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 1,2 milionu.