Důvodem je návrh kolektivní smlouvy, který počítá s prodloužením pracovní doby a snížení mezd.

„Návrhy zaměstnavatele zhoršují pracovní a mzdové požadavky. Prodlužování pracovní doby a snižování mezd je pro zaměstnance naprosto nepřijatelné,“ stojí v pátečním prohlášení celkem 11 odborových organizací.

Zákazníci čekají na prodej limitované edice bot Nike Air Jordan 1 Retro High OG před prodejnou Queens na Nádražní ulici. Někteří čekali před obchodem s peřinami a židlemi přes noc. Do prodeje šlo pouze 20 kusů.
Šílenství v Ostravě kvůli limitované edici. Lidé čekali na boty přes noc

Tvrdí, že ztráty společnosti, které jsou důsledkem pandemie a výsledku výběrových řízení, chce zaměstnavatel přenést na zaměstnance zvýšením týdenní pracovní doby a snížením mezd.

„Zaměstnanci společnosti, kteří obětují společnosti Arriva Morava svůj osobní a rodinný život z důvodu nerovnoměrného rozvržení pracovní doby zásadně nesouhlasí se zhoršováním pracovních a mzdových podmínek. Tuto snahu zaměstnavatele striktně odmítáme,“ uvedli s tím, že stávková pohotovost platí do odvolání.

Třetí den provozu nového karvinského KFC. Prázdno u okének nebývá, právě naopak.
Nové karvinské KFC: kolony aut od rána do večera!

Řidiči společnosti Arriva Morava stávkovali v části Olomouckého kraje naposledy v dubnu 2017. Tehdy vyhlásili jednodenní stávku kvůli mzdovým požadavkům na Šumpersku a Jesenicku.

Dopravce dostal za stávku řidičů autobusů pokutu od Olomouckého kraje.