Limitovanou várkou ležáku budoucnosti chce slezský pivovar poukázat na úbytek vody v přírodě a přijít s řešením tohoto problému. Takový byl jeden z hlavních hnacích motorů k uskutečnění projektu vaření piva ze vzduchu.

A výsledkem je právě pivo Radegast Futur,  ležák, který se vyznačuje velmi vysokou hořkostí přes 60 jednotek hořkosti (IBU). Většina českých ležáků přitom má kolem 30 IBU. 

Díky vědě lze pivo uvařil už i z vody získané ze vzdušné vlhkosti. Ilustrační foto
Pivo ze vzduchu? Jde to, dokázal český pivovar. Pomohli mu i vědci

Technologické zařízení na získávání vody ze vzduch využité v Nošovicích vzniklo ve spolupráci ČVUT UCEEB a společnosti Karbox.

„EWA je unikátním zařízením, které je schopno získávat vodu i ve velmi suchém a horkém prostředí. Primárně je určeno jako nouzový zdroj pitné vody například pro složky záchranného systému ve velmi suchých oblastech,“ řekl pro Deník již dříve vedoucí týmu S.A.W.E.R. na ČVUT Tomáš Matuška - podrobnosti k výrobě piva z vody získané ze vzdušné vlhkosti najdete zde.