Na webu rychla-rada.cz pomohou odborníci z krajských partnerských organizací zájemcům rychle, jednoduše a zdarma se zorientovat v aktuálně nabízených regionálních, státních i evropských programech. Krajský web také nasměruje živnostníky a majitele firem ke konkrétní podpoře a pomůže s podáním žádosti.

„Uvědomujeme si, že koronavirová pandemie bude mít velký dopad na podnikatelské subjekty v regionu, kterým chceme v první fázi nabídnout bezplatnou a rychlou konzultační pomoc. Podpůrná opatření, která zavádí vláda, se každým dnem mění. Nový web by měl podnikatelům tuto podporu zpřehlednit a přiblížit,“ zdůvodnil vznik nového portálu hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Automat na roušky a další zdravotnické potřeby u úřadu v Radvanicích, 6. dubna 2020 v Ostravě.
Rouškomaty dorazily do Ostravy! Ochranné pomůcky budou k mání od úterý

Dodal, že po zhruba dvou týdnech fungování online poradny kraj vyhodnotí potřeby podnikatelů a navrhne další podpůrné aktivity.

„Podnikatelé a živnostníci se na webových stránkách dozvědí o dostupné finanční i nefinanční podpoře, kterou náš tým bude pravidelně aktualizovat. Svůj dotaz pak budou moci zaslat skrze formulář konkrétnímu odborníkovi na danou problematiku,“ upřesnil náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Jan Krkoška.

Pneuservis TG PNEU v Havířově.
U pneuservisů v Ostravě bude náprask. Koronavirus posunul sezónu přezouvání

Tým odborníků je složen ze zástupců oddělení regionálního rozvoje krajského úřadu, kteří budou výkonnou jednotkou celého systému. Budou odpovídat na příchozí dotazy nebo je dále distribuovat odborníkům z partnerských organizací: Krajské hospodářské komory MSK, CzechInvestu, Moravskoslezského paktu zaměstnanosti, Moravskoslezského inovačního centra Ostrava, společnosti Moravian-Silesian Tourism, BeePartner, Frank Bold Advokáti.

Konzultační podpora bude fungovat ve všední dny od 9:00 až 17:00 hod.