"Kromě spojení do Prahy mohou cestující využít také leteckou linku z Ostravy do Varšavy a návaznými lety dále pokračovat do dalších evropských destinací," doplnila dále Pustějovská.

Ilustrační foto.
Dočasná linka mezi Prahou a Ostravou: Předzvěst trvalého leteckého spojení?

LOT Polish Airlines bude prozatím na trase Ostrava - Praha létat do 17. ledna příštího roku. 

„Jsme si jistí, že to pomůže našim cestujícím efektivněji plánovat cesty a zároveň k větší atraktivitě našich služeb,“ řekl již dříve Krzysztof Moczulski, mluvčí LOT.

Šéf letiště: Nejrychlejší způsob, nejlepší volba

Letecká společnost hodlá dále rozvíjet svůj kredit a význam v moravskoslezském regionu. Na rozdíl od ČSA těží LOT z toho, že linka není čistě vnitrostátní

„Máme radost, že i přes omezení, které do letecké dopravy a do cestování vůbec přinesla pandemie, si cestující linku oblíbili a že ji využívají. Za to jim patří obrovské díky. Cestování letadlem patří mezi nejrychlejší způsob dopravy, let do hlavního města trvá necelou hodinu. Také z hlediska bezpečnosti je linka nejlepší volbou – pravděpodobnost nákazy v letadle je díky cirkulaci vzduchu
téměř nulová,“ uvedl Stanislav Bujnovský, obchodní ředitel Letiště Ostrava.

PODÍVEJTE SE NA ODLET (*někdy je třeba několik sekund počkat, než se video načte):

Náměstek Radek Podstawka: Leťte letadlem!

„Letadla mezi Ostravou a Prahou zatím létají jen ve zkušebním provozu. Jsem rád, že dopravce prodloužil zkušební lhůtu do poloviny ledna. Máme větší prostor LOT přesvědčit, že bude tato linka využívaná. V náš neprospěch aktuálně hraje aktuální epidemická situace. Ochromený je cestovní ruch, ne všechny firmy jedou na plný plyn, lidé se více zdržují doma. Právě proto velmi apeluji na všechny, kteří v nejbližších týdnech směrem na Prahu zamíří. Leťte letadlem, pomozte nám tuto linku rozlítat i do budoucna, přispějte k tomu, abychom byli lépe propojení se zbytkem světa,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka s tím, že cestujícím stačí být na mošnovském letišti necelou hodinu před odletem a letenky se dají koupit od 770 korun.

Inaugurační let.
Přímé spojení Varšavy a Ostravy začalo, kraj za každý let zaplatí přes 20 tisíc

Letový řád zůstává stejný, létat se bude i nadále 5x týdně. Na lince zůstane v provozu také turbovrtulové letadlo Bombardier Dash 8 Q400.

LETOVÉ ŘÁDY:

Letový řád.Zdroj: Letiště Ostrava