Prodavačka zmrzliny v Cafe Mozart na Masarykově náměstí se má co ohánět, a to ještě teprve krátce před devátou ráno. Skupina dívek si objednává zmrzlinu s různými příchutěmi.

„Když jsou teď ta vedra, tak se hodně prodává citronová, jogurtová višňová a třeba i mangový sorbet,“ jmenuje některé z oblíbených příchutí usměvavá mladá prodavačka. Jak dodává, i poněkud netradiční zmrzlina s okurkovou či rakytníkovou příchutí si už našla své příznivce. Snack Adria v Poštovní ulici nabízí jak kopečkovou, tak točenou zmrzlinu.

Ilustrační foto
Opalujete se podle zákona 3K?

„Lidé více kupují kopečkovou. Těch příchutí tady máme hodně. Takže si zákazníci mohou vybrat. A je pravda, že od příchodu toho tropického počasí nám zákazníků přibylo. Ten nárůst je určitě poznat,“ dodává prodejce.

CHLAPI JSOU MLSOUNI

Prodejci se shodují i v tom, že už dávno neplatí představa, že na zmrzlině si pochutnávají děti, případně jejich maminky. „Mezi zákazníky chlapů přibývá. A někdy jsem dost překvapená. Přijde třeba parta chlapů v montérkách. Člověk by spíše čekal, že si někde na zahrádce dají pivo nebo dvě, a oni k nám přijdou na zmrzlinu,“ odpověděla zmrzlinářka, která prodává nedaleko Masarykova náměstí.

.Zdroj: Deník
*Pro zvětšení na obrázek klikněte

Letní koupaliště Vřesina, 15. června 2019 v Ostravě - Porubě.
OBRAZEM: Na Porubáku padl červnový rekord v návštěvnosti

Kopečková, nebo točená? A vyzkoušeli jste už iceroll?
Ostravané si v teplých dnech mohou vybrat z široké nabídky zmrzliny. Někteří výrobci se nebojí netradičních postupů výroby i neobvyklých chutí třeba okurkové, rakytníkové nebo makové.
Takzvaná rolovaná zmrzlina se připravuje na speciální mrazicí pánvi přímo před očima zákazníka. Zakladatelé icerollu v Česku přivezli tento nápad před pěti lety z Thajska.
Zmrzlinu značky Iceroll nabízí například v centru Ostravy v bistru Takže tak. „Do jogurtového nebo smetanového základu si zákazníci sami zvolí příchuť a další ingredience čerstvé ovoce, čokoládu, sušenky nebo oříšky podle chuti,“ vysvětlila provozovatelka bistra Zuzana Janošová. Jak dodala, v současnosti si lidé mohou vybrat ze zhruba dvou desítek příchutí. Podle ní pořád platí, že nejčastěji si z nabízených druhů ovoce lidé vybírají jahody, borůvky či maliny.
„A mají jistotu, že pokud si koupíte 130 gramů produktu a necháte ho rozmrznout, pořád máte 130 gramů, protože tam nejsou žádné nášlehové látky,“ vysvětlila provozovatelka zmíněného bistra. Za porci rolované zmrzliny si účtují 79 korun.