„Jsou to závody s mezinárodní účastí a po sportovní stránce na velmi vysoké úrovni. Naši závodníci tam vždycky dosahovali dobré výsledky," povídal trenér krnovských silových trojbojařů Václav Stuchlík. Ve Zbýšově se představilo třicet siláků z České republiky a Slovenska.

V kategorii dorostu do osmnácti let startoval nadějný Krnovák Jan Pavlíček. Ve váze do sedmdesáti čtyř kilogramů vybojoval výkonem 452,5 kila druhé místo a získal stříbrnou medaili (dřep 145 kg, bench press 127,5 kg, mrtvý tah 180 kg).

„Honza se pokoušel v benči vytvořit i nový český rekord 137,5 kilogramu. Činku sice vytlačil, ale bohužel rozhodčí mu pokus neuznali. Každopádně je jeho výkon dobrým příslibem a nadějí na další rekord pro náš oddíl," chválil svého svěřence Václav Stuchlík.

Ve váhové kategorii do osmdesáti tří kil se na svých vůbec prvních závodech představil další nadějný silový trojbojař Lokomotivy Krnov, dorostenec Pavel Zivčák. A hned také i uspěl, když si na krk mohl pověsit bronzovou medaili za 360 kilogramů (dřep 130 kg, bench press 80 kg, mrtvý tah 150 kg)

Posledním z reprezentantů krnovského oddílu byl Lubomír Švaňhal. Ten startoval poprvé mezi juniory a také on získal cenný kov. Předvedl 190 kilogramů ve dřepu, rovnou stovku v bench pressu a 220 v mrtvém tahu, což znamenalo 510 kilo v trojboji. A byla z toho stříbrná medaile.

Celkově se krnovská Lokomotiva umístila na páté příčce z dvanácti zúčastněných oddílů. „Kluci svojí výkonností přesvědčují, že náš oddíl má o budoucnost postaráno. A potěšující také je zájem dalších nových závodníku o prezentaci tohoto sportu, což dělá dobrou reklamu našemu oddílu," uzavřel Václav Stuchlík.