„Dalo by se říci, že jeho popularita a sledovanost odpovídá popularitě hokeje či fotbalu u nás. Jeho podpora je propracovaná od práce s nejmenšími, až k profesionálním zápasníkům, kteří získávají medaile na světových a olympijských kolbištích," říkal krnovský trenér Marcel Morbitzer.

Krnovští zápasníci přijali pozvání na mezinárodní turnaj v zápase řeckořímském do Budapešti, který pořádala místní sportovní škola se zaměřením na zápas.

V pátek, den před turnajem, si krnovští zápasníci udělali zastávku v Trenčíně. „Tady se nachází zápasnický oddíl, se kterým už léta spolupracujeme a pořádáme i společná soustředění. V tělocvičně trenčínského oddílu proběhl společný trénink krnovských a trenčínských zápasníků, který byl pro všechny příjemnou změnou a přínosem," pokračoval Morbitzer.

V sobotu ráno už zápasníci z Krnova bojovali na pěti maďarských žíněnkách, na silně obsazeném turnaji s dvěmi sty sedmdesáti třemi závodníky. V silné mezinárodní konkurenci si nejlépe vedli a zlatou medaili vybojovali Tomáš Michalec ve váhové kategorii do devětadvaceti kilogramů mezi přípravkou, a Ondřej Dadák ve váhové kategorii do devadesáti šesti kil mezi juniory.

Stříbro si domů odvezla Anna Michalcová v kategorii mladších žákyň ve váze do padesáti dvou kilogramů, Marek Pokuta ve váze do pětaosmdesáti kil kadetů a Roman Chalupa ve váze do osmdesáti čtyř kilogramů mezi juniory. Bronzovou medaili vybojovali Martin Avrat ve váze do pětatřiceti kilogramů přípravek B a Nikolas Kotásek ve váhové kategorii do třiceti osmi kil přípravek A.

Viktor Sura ve váze do dvaceti devíti kil přípravek A podlehl v boji o bonz domácímu borci a umístil se na místě čtvrtém.