Krnovští zápasníci bojovali na chomutovských žíněnkách o titul mistra republiky v zápase řecko--římském kadetů a mužů. Do kategorie mužů byli přihlášeni Matouš Morbitzer a Ondřej Dadák, do kategorie kadetů pak Marek Pokuta a Radek Šifalda.

Ondřej Dadák měl zápasit ve váhové kategorii do 98 kil a obhajovat loňský titul mistra ČR seniorů. Bohužel kvůli zranění kotníku na žíněnku nenastoupil. Zápasil pouze Matouš Morbitzer, který přešel do vyšší váhové kategorie do 71 kilogramů.

Ve skupině vyhrál tři utkání, což mu zajistilo vítězství a boj o první místo.„V souboji o mistrovský titul chtěl Matouš kontrovat křížový chvat a při nástupu do kontru ho soupeř zaskočil a přidržel na lopatkách. Stříbrná medaile měla hořkou příchuť, ale i přesto jde o krásný výsledek," povídal trenér a Matoušův otec Marcel Morbitzer.

Kadety ve váhové kategorii do 85 kil reprezentovali krnovskou Lokomotivu dva závodníci Marek Pokuta a ostaršený Radek Šifalda. „Losování vyšlo dobře a každý bojoval v jiné skupině. Marek svou skupinu suverénně vyhrál a postoupil do finále.

Radek ve skupině jedno utkání prohrál a skončil druhý, což mu zajistilo boj o bronzovou medaili," uváděl Marcel Morbitzer. Šifalda svého soupeře porazil v prvním kole na lopatky a domů si dovezl bronz.

Finále Marka Pokuty bylo jako ze zlého snu. „Při chvatové výměně oba závodníci skončili na okraji zóny v parteru a v tuto chvíli došlo k omylu. Oba závodníci reagovali na píšťalku z vedlejší žíněnky. Markův soupeř se zvedl a odešel na střed žíněnky, Marek se přetočil na záda a zhoupl se do stoje. To však rozhodčí vyhodnotil jako lopatky a utkání ukončil," nevěřil svým očím trenér krnovských zápasníků a dodal:

„Myslím, že jakýkoliv další komentář k této záležitosti je zbytečný."