Jeho oddíl obsadil kompletní stupně vítězů. Byť si loni dojel pro suverénní vítězství, letos se musel sklonit před svým týmovým kolegou Janem Šrailem.

„Byl to velmi hezký souboj. První trojice, do které spadal také Adam Fellner, se na trati trhla. Na Adama nakonec zbylo třetí místo. Lukáš Bauer za vítězem zaostal o sedm vteřin. V čase 35 minut a 24 sekund vyhrál Jan Šrail, který tím téměř o minutu vylepšil traťové maximum.

To od loňska držel právě Lukáš,“ komentoval jeden z organizátorů Ski klubu RD Rýmařov Václav Sedláček, jenž mimochodem předvedl úchvatný výkon a za triem nejlepších si dojel pro skvělou čtvrtou příčku.

Trasa je přitom velmi náročná. Startuje se od hotelu Hvězda a po zhruba 9,6 kilometru se končí nahoře na Pradědu. Závodníci se hned od začátku musí vyrovnávat se sedmiprocentním stoupáním, které se později mění na dvanáctiprocentní.

Mezi ženami podle očekávání dominovala další z hvězd čtvrtého ročníku výjezdu na nejvyšší horu Jeseníků Kateřina Smutná.

Česká laufařka potvrdila vysokou výkonnost a zvítězila s náskokem sedmačtyřiceti vteřin před druhou Kateřinou Berouškovou. „Lukáš i Katka si závod pochvalovali. Škoda že nemohl přijet Stanislav Řezáč. Ten startoval na Horské výzvě, takže se mu to krylo.

Na startu se objevilo celkem 89 lidí, což je asi o patnáct méně než loni. Letošní podnik se celkově vyvedl. Počasí bylo snad až moc vydařené,“ usmíval se čtvrtý muž celkového mužského pořadí Václav Sedláček, jenž už může přemýšlet nad podobou dalšího, pátého ročníku, který se v příštím roce uskuteční opět během prvního srpnového víkendu.

Výjezd na Praděd je součástí několikadílného seriálu Efisan Skiroll Classics, v jehož rámci se na kolečkových lyžích vyjíždějí i jiné známé české vrcholy.