První dva vzájemné duely přinesly vyrovnaný basketbal. Krnovanky sice v obou případech odešly poraženy, ale vždy až po prodloužení. „Do Prostějova jsme odjížděly s odhodláním zkusit favorita potrápit a pokusit se odvézt body domů," povídala kapitánka týmu Petra Mohelníková.

Jenže utkání se od počátku nevyvíjelo pro hostující družstvo příznivě. „Zůstalo bohužel jen u přání. Musíme sportovně přiznat, že soupeř byl lepší a sehranější," říkala dále krnovská kapitánka a pokračovala: „Začátek nám vůbec nevyšel, bylo to stejné jako v Šumperku. Než jsme se rozkoukaly, prohrávaly jsme o čtrnáct bodů. Všechno bylo špatně, přihrávky, obrana, doskok i zakončení," krčila rameny Petra Mohelníková.

Od druhé čtvrtiny se Krnovanky trochu zvedly a dokázaly náskok protivníka postupně stahovat. Nejblíže se dostaly na rozdíl čtyř bodů, v poločase pak prohrávaly 39:31. „Díky hlasité podpoře našich několika fanoušků jsme se dokázaly ve druhé desetiminutovce vyhecovat k lepšímu výkonu. Soupeř znervózněl a nám se začalo docela dařit," popisovala vývoj kapitánka a dodávala:

„I do třetí čtvrtiny jsme se snažily vstoupit soustředěně, chvíli se hrálo vyrovnaně, ale po určité době jsme opět stály nohama na zemi."

Petra Mohelníková narážela na moment, který ovlivnil vývoj střetnutí. „Uvědomily jsme si, že, jak se lidově říká: čůrat proti větru se nedá. Konkrétně to byl moment, kdy rozhodčí pískl Alči Koudelkové úmyslný faul, což nikdo z nás nepochopil. Soupeř pak nabral druhý dech a našlápl k rozhodujícímu trháku. Ten jsme bohužel nezachytily.

Začala se projevovat lepší fyzická kondice domácích a ty pak celkem v poklidu dotáhly utkání do vítězného konce 77:54.

„Holkám určitě patří velké díky za bojovnost a odhodlání, ale více než měsíční herní pauza našeho týmu byla hodně znát. A také díky Jance Hradilové za obdivuhodný výkon, kdy byla „řezaná" ze všech stran a přesto dala třicet dva bodů, což je více než polovina z celkového skóre. Určitě máme po tomto utkání o čem přemýšlet," zhodnotila nakonec Petra Mohelníková.

TJ OP Prostějov - Lokomotiva Krnov B 77:54 (24:10, 39:31, 57:43)
Lokomotiva Krnov (sestava a body): Jana Hradilová 32, Dominika Melcrová 6, Nikol Strakošová 4, Jana Hrivňáková 4, Alena Koudelková 3, Hana Gadlinová 2, Lucie Jančárová 2, Monika Bohunská 1, Zuzana Láryšová, Lucie Lukeszová, Petra Mohelníková. Trestné hody: celkem 12/10 (úsp. 83 %)