„V Česku jsou zatím překážkové dostihy stopnuty. Přitom se už normálně mělo začít,“ řekl Marek Stromský. „Proto jsem i rád, že jsem mohl do Itálie,“ poznamenal sedmačtyřicetiletý žokej. V obou případech se posadil na koně trenéra Grega Wroblewského.

V dostihu Premio Primi Salti byl v cíli Oceán Life na třetím místě. Šlo o podnik pro tříleté koně. Na startu nebyl štěpánkovický žokejem jediným českým zástupcem. Druhý skončil Pavel Složil s Brettem, kterého připravuje trenér Josef Váňa mladší. Jean Blue v sedle s Janem Faltejskem doběhl na čtvrtém místě. Tento kůň je z tréninkové centra z Dvorců u Bruntálu a trénuje ho Pavel Tůma, pro kterého jezdí Marek Stromský v tréninku. „Pro Oceána šlo o premiérový překážkový dostih. Neskákal ideálně, ale měl výborný konec. Třetí místo hodnotím velmi pozitivně,“ pochvaloval si Stromský.

Foto: archiv Martina Demara
Táhlo mě to domů, Příbram je pro mě výzvou, řekl exopavský kouč Demar

V Premio Brivio byl s Portorikosem čtvrtý. Třetí skončil kůň Josefa Váňi mladšího. Svěřenec Pavla Tůmy byl zastaven. Vzhledem ke koronavirové pandemii není cestování mezi zeměmi žádnou idylkou. „Hlavně Němci dělají problémy. Dokonce otáčejí auta zpět. My jsme ale projeli celkem v klidu,“ přiblížil Stromský a dodal: „Na dostizích byla zpřísněná pravidla. Ale nejsou tam tak drastická opatření, jako v Česku.“

O velikonočním víkendu bude mít Marek Stromský volno. „Vypadá to, že nikam nepojedu,“ pravil žokej, který momentálně dělá tréninkového jezdce ve Dvorcích u Bruntálu. „Zatím jsem maximálně spokojený. S Pavlem Tůmou se spolupracuje dobře, navíc to mám i kousek domů,“ uzavřel.