„V týdnu jsem měl původně startovat v Itálii, ale jelikož bylo tvrdo, tak trenér koně nevyslal,“ řekl sedmačtyřicetiletý žokej. „Zvítězila varianta s Bratislavou,“ doplnil. V neděli pojede dva koně. Nejdříve v patnáct hodiny vyběhne v sedla Hunter's Rules ze stáje Lipa, kterého připravuje slovenský trenér Jaroslav Hanáček. „Jedná se o koně, kterého v minulosti připravoval Pavel Tůma ve Dvorcích. Nyní trénuje na Slovensku. Moc ho neznám, viděl jsem ho jen na videu. Je těžko ovladatelný, hodně tahá. Ale těším se,“ pousmál se Marek Stromský.

Zbyněk Pospěch ještě v barvách Opavy
Zbyněk Pospěch: Fotbal v Bruntálu mě baví

O hodinu později ho čeká čtyřletá kobyla Milsueldos ze stáje Evy Tůmové, kterou připravuje trenér Pavel Tůma. „Je to dobrá kobyla. Její nevýhodou může být fakt, že poběží se staršími koňmi. Ale musí se naučit skákat, bude to pro ní dobrá zkušenost,“ míní Stromský.

Rodák ze Štěpánkovic momentálně trénuje ve Dvorcích u Bruntálu. V uplynulém týdnu přípravu komplikovalo počasí. „Je pravé aprílové. Ve Štěpánkovicích svítilo sluníčko, ve Dvorcích sněžilo. Třeba ve čtvrtek ráno sněžení komplikovalo i dopravu. Kolegové dokonce dojeli se zpožděním,“ pousmál se. V zahraničí se dostihy už rozběhly na plné obrátky. „Jsem rád, že i u nás Česku budou brzdy dostihy. Pár už jich je vypsaných, a to je dobře,“ zakončil ostřílený žokej.