Tato sezona v Rýmařově a okolí populárního auto hobby crossu je už skoro minulostí. Seriál Auto Lašák Hundai Cup Rýmařov zná své vítěze. Závěr měl obstarat volný závod v tomto motoristickém odvětví, po kterém měl následovat galavečer s vyhlášením výsledků.

Počasí se však postavilo proti a volný závod musel být odložen, slavnostní večer v restauraci karolina v Janovicích se však konal.

Slavnostní večer s vyhlášením

Hned v jeho úvodu poděkoval manažer a hlavní rozhodčí rýmařovských závodů Jan Dohnal těm, bez kterých by se Hyundai Cup Rýmařov vůbec neobešel. „Musíme poděkovat hlavně pánům Petru Lašákovi, Ladislavu Baslarovi, Rostislavu Poláchovi a Jiřímu Vavruškovi za materiální pomoc. Dále chci poděkovat kolegům pořadatelům a traťovým komisařům Jiřímu Rotterovi, Miroslavům Šubovi, Šiškovi a Petříkovi, a také Pavlu Kolomazníkovi," uvedl důležitá jména pro rýmařovský motoristický sport Jan Dohnal.

S uplynulou sezonou byli všichni nadmíru spokojeni, ale také se všichni shodli, že stále je co zlepšovat. „Důraz byl kladen na bezpečnost jezdců a diváků. To je naše priorita i co se týče následující závodní sezony 2013," povídal manažer seriálu a pokračoval:

„Máme obrovskou radost, že o závody v Rýmařově je zájem, O tom svědčí fakt, že k nám jezdí i závodníci z Jeseníku, Přerova, Uničova, Štěpánova, Krnova a Šumperka. V příštím roce bude navíc kromě čtyř stávajících divizí vypsána i divize pátá, pro vozy s funkčním samosvorem, o což mají hlavně jezdci z Jeseníku velký zájem," představil složení startovního pole i novinku pro další ročník Jan Dohnal.

Všichni vítězové byli odměněni poháry, divize 1 a 2 dokonce poháry pro první až páté místo. Cenu dostali také dva nejstarší závodníci Hyundai Cupu Hana Skoumalová a Jiří Rotter.

V restauraci Karolina v Janovicích u Rýmařova byli oceneni nejlepší jezdci seriálu závodů v Auto hobby crossu Auto Lašák Hyundai Cup pro letošní rok.

V restauraci Karolina v Janovicích u Rýmařova byli oceneni nejlepší jezdci seriálu závodů v Auto hobby crossu Auto Lašák Hyundai Cup pro letošní rok. foto: Jiří Konečný

Konečné výsledky Hyundai Cupu:

Divize D.1.: 1. Alfréd Heinisch. 2. Jan Pavčo, 3. Vladimír Palát, 4. František Zachara, 5. Zdeněk Vilímek
Divize D.2.: 1. Ondřej Lalák, 2. Miroslav Šuba, 3. Jiří Rotter, 4. Pavel Skoumal, 5. Miroslav Šimek
Divize D.3.- ženy: 1. Jana Horáčková, 2. Hana Skoumalová, 3. Martina Vilímková, 4. Lenka Oborná, 5. Zdenka Skoumalová
Divize D.4. motočtyřkolky naděje: 1. Jan Jiří Žák, 2. Filip Horáček junior, 3. Petr Hrabal, 4. Daniel Horáček, 5. Lukáš Konečný

Odložený volný závod

O týden později se pak v Rýmařově uskutečnil i odložený, volný závod bez rozdílu divizí. Počasí mu ani v náhradním termínu příliš nepřálo, ale všechno proběhlo bez problémů. Závod byl vypsán na čtyři základní rozjížďky a finálovou jízdu. „Trať byla opravdu hodně těžká, ale jezdci se s tím poprali se ctí," pochvaloval si manažer závodu Jan Dohnal.

V průběhu základních rozjížděk kraloval Petr Čepek s Hondou CRX. Ovšem ve finálové jízdě bylo všechno jinak. „Petra zradila technika a už v prvním kole musel odstoupit," objasnil Jan Dohnal.

Od poloviny finále se na čele vytvořila tříčlenná vedoucí skupina, která nakonec dojela do cíle v pořadí krnovský Ondřej Lalák s vozem VW Golf, za ním na stříbrné pozici proťal cíl domácí Miroslav Šuba s Fordem Escort, na stupních vítězů je doplnil Miroslav Šimek ze Šumperka na Škodě Felicii. Pro Miroslava Šubu bylo druhé místo už dvacátým umístěním na pódiu.

Poslední závod roku na Štěpána

Úplně posledním závodem roku 2012 bude Vánoční pohár Hyundai Cup, která se pojede na Štěpána, tedy 26. prosince. Tento podnik bude opět volným závodem bez rozdílu obsahu motoru.

Pro sezonu 2013 chystají pořadatelé několik změn, hlavně v závodním kalendáři. Jezdci a zájemci se vše podstatné budou moci dozvědět na stránkách Deníku, webu bruntalsky.denik.cz a také na webové stránce závodů auto-hobby-cross-rymarov.blog.cz.