„Tímto postupem se nám zvedá a roste špičková základna KTCM. V kategorii dospělých se nejlepší šachy hrají ve Vrbně.  2. liga je velmi náročná soutěž a bez pomocí polských a nejlepších okresních hráčů by to asi nebylo možné. Významnou roli zde sehrává i sponzorská činnost pana Svatopluka Máje a jeho firmy,“ řekl za krnovské šachisty Karel Handlíř.

Krnované společně s autory studie prošli kolem řeky Opavy přesně 23 let po tragických povodních 1997. Zajímalo je, jak plánovaná miliardová investice do protipovodňových opatření změní  řeku a město.
Krnovany zajímalo jak a kdy miliardová investice změní řeku Opavu

V krajské soutěži má okres čtyřčlenné zastoupení, hráči Lokomotivy A (muži), Jiskry Rýmařov, ŠO Bruntál odehráli svůj standard. „Snad jen Bruntál má takový hráčský kádr, který by mohl v další sezoně pomýšlet na postup do kraje, z kterého v loni nešťastně vypadl. Obrovským překvapením v této soutěži je mládežnické družstvo Lokomotivy B, o kterém se myslelo, že je jen do počtu,“ pokračoval Handlíř.

Dva skvělé poslední zápasy s Orlem Opava B a Kravařemi (venku) je udrželo v soutěži a zajímavostí je, že z okresního přeboru do této soutěže postoupila mládežnická Lokomotiva D, takže čtrnáct mladých prvoligových hráčů má obrovskou motivaci.

Dobrá zpráva: parní lokomotivu Malý Štokr se nadšencům podařilo opravit.  Parní jízdy startují 11. července. Nyní už se mohou výletníci svézt parním vlakem každou sobotu i neděli.
Osoblažka: parní vlaky zase jezdí