Dějištěm se stala městská hala Vodova v Brně, která přivítala 15 osmičlenných družstev převážně z Brna a okolí. Rýmařovskou školu reprezentovala dvě družstva složená vždy ze čtyř dívek a čtyř hochů ročníků narození 2003 až 2006.

Brněnský pětiboj zahrnoval hod medicinbalem vzad, trojskok, dvouminutové lehy-sedy, přeskoky přes švihadlo na čtyři způsoby a dribling v takzvané osmičce kolem kuželů. Po první disciplíně, trojskoku se A-družstvo Rýmyřova objevilo na devátém a béčko na jedenáctém místě.

Následoval hod medicinbalem, po kterém se obě družstva posunula vzhůru. Po přeskoku přes švihadlo se áčko vyhouplo už na druhou příčku, kterou do konce neopustilo. Družstvo B také příkladně bojovalo a nakonec se umístilo na osmém místě.

I v jednotlivcích dosáhli Rýmařovští na medailové umístění. Na druhém a třetím místě se v kategorii dívek ročníku 2005 umístily Karolína Knapková a Alexandra Glacnerová. Druzí skončili i František Sázel v kategorii hochů 2005 a Tereza Šulíková v nejstarších dívkách ročníku 2003. Ocenění jednotlivci převzali medaile z rukou mistryně světa v trojskoku Šárky Kašpárkové.

Za družstvo A soutěžili Jan Baran, Ondřej Baslar, Matěj Papaj, František Sázel, Ema Žáková, Lucie Tomečková, Helena Továrková a Tereza Šulíková. Družstvo B pak tvořili Lucie Škarupová, Karolína Knapková, Alexandra Glacnerová, Michaela Jahodová, Ivan Kotlárik, Milan Křepelka, Tomáš Sedlář a Jiří Palla.

„Chci poděkovat všem závodníkům za skvělou reprezentaci naší školy, ale i města, všem rodičům, kteří obětavě ráno v 5 hodin dorazili s dětmi, všem trenérům aerobiku, tančení, fotbalu, lyžování a jiných sportů za to, že jsou děcka na tom velmi dobře pohybově a fyzicky a že mají disciplínu a kázeň, a v neposlední řadě všem svým kolegům, kteří za nás musí často suplovat, když chybíme ve škole a jsme na sportovní akci.

Dík patří samozřejmě i vedení školy za podporu a skvělé podmínky pro sport, které jsou na naší škole," řekl učitel a trenér Miloslav Slouka.