Roman Procházka s trenérem Janem Michalíkem odcestovali do Prahy a děvčata ve složení Barbora Lengsfeldová, Tereza Dendisová a Romana Seidlerová v doprovodu Lucie Mlčuchové do Kopřivnice. První medaili, a to stříbrnou, z mistrovství České republiky v dálkovém plavání získal Roman Procházka v Praze-Podolí.

Roman ji vybojoval v mistrovském závodě na tři kilometry, kdy v čase 42:10,6 doplaval na vynikajícím druhém místě. Samotný závod byl napínavý od startu až po dohmátnutí v cíli. O druhé místo se celou dobu závodu bruntálský nadějný plavec přetahoval s Vojtěchem Kupkou z USK Praha. V cíli závodu dohmátli téměř současně a o konečném pořadí rozhodli až rozhodčí. Roman se vydal v závodě ze všech svých sil a po zásluze byl odměněn stříbrem.

Bruntálským plaveckým nadějím se dařilo i v Kopřivnici. Medaili si vyplavala Tereza Dendisová na trati padesát metrů volný způsob. Tereza posbírala ještě další dvě čtvrtá místa a jedno deváté a spoustu osobních rekordů. Barbora Lengsfeldová byla v závodech vždy kousíček pod stupněm vítězů, když získala jedno páté, dvě šesté, jedno osmé místo a v každém startu zaplavala osobní rekordy.

Romana Seidlerová plavala v kategorii se staršími děvčaty a i přesto se umístila velice slušně. Domů si přivezla jedno šesté, osmé, desáté a třinácté místo. Navíc si talentovaná plavkyně Slavoje vytvořila největší osobní rekord, a to na sto metrů prsa, kdy z času 1:46,3 s se dokázala zlepšit na 1:40,3 s.