Krejčíková, která dorazila do Ostravy jako čerstvá šampionka z estonského Tallinnu, potvrdila proti americké kvalifikantce Parksové formu a zvítězila 7:6, 6:3. „Tím, že jsem v Česku a jsou tady čeští fanoušci, tak jim chci udělat radost. Snažím se, aby měli komu fandit a aby si to užili,“ řekla Barbora Krejčíková.

„Bylo to o maličkostech, v těch jsem uspěla a postoupila. Hodně důležité bylo, že se mi podařilo urvat první set. Myslím, že to byl klíčový bod zápasu,“ dodala Barbora Krejčíková. Šestadvacetiletá rodačka z Brna zaznamenala již osmou výhru v řadě a v sobotu bude usilovat o druhou finálovou účast po sobě.

Následně dorazila na kurt Šwiateková a několik tisíc polských fanoušků v Ostravar Aréně potěšila. Jednadvacetiletá rodačka z Varšavy a hlavní hvězda turnaje přehrála další americkou kvalifikantku McNallyovou dvakrát 6:4. „Nebyl to snadný zápas,“ prohlásila Šwiateková.

„V průběhu druhého setu jsem na tom nebyla úplně dobře, trošku mi začaly docházet síly. Dokázala jsem se ale zvednout, vrátit zpět a zvládnout důležité momenty. To rozhodlo. Z postupu mám velkou radost, protože soupeřka hrála hodně dobře,“ doplnila Šwiateková.

Šwiateková připsala již 59. vítězství v sezoně a má na dosah výjimečný výkon Dánky Wozniacké z roku 2017, které se jako poslední podařilo v jednom roce zaznamenat 60 výher. Její celková bilance je momentálně 59:7 s devítizápasovou šňůrou výher.

O postup bojovala v podvečer Kvitová s Kazaškou Rybakinovou, letošní vítězkou Wimbledonu. Česká lvice dělala, co mohla, ale nakonec soupeřce podlehla. K poslednímu čtvrtfinále večer nastoupila Martincová, která nestačila po třech sadách na Rusku Alexandrovovou.

„Síly z předešlých dvou těžkých zápasů chyběly, ale zase jsem se snažila tam nechat všechno. Nakonec se tak i stalo. Zápas byl hrozně těžký, ona výborně podávala a nedala mi vůbec nic zadarmo. Bylo to velice kvalitní, hrála líp, zasloužila si vyhrát,“ uznala Petra Kvitová.

Tenisový turnaj žen WTA 500 AGEL Open (Ostrava, tvrdý povrch):

Výsledky 5. dne (pátek 7. října 2022) - čtvrtfinále: Krejčíková (ČR) – Parksová (USA) 7:6 (9:7), 6:3, Šwiateková (Pol.) – McNallyová (USA) 6:4, 6:4, Rybakinová (Kaz.) - Kvitová (ČR) 7:6 (7:5), 6:4, Alexandrovová (Rus.) – Martincová (ČR) 6:1, 4:6, 6:1.

Program 6. dne (sobota 8. října 2022) - semifinále od 14 hodin: Krejčíková (ČR) – Rybakinová (Kaz.), Šwiateková (Pol.) - Alexandrovová (Rus.).