Omlazený tým Orcy si na začátku nové divizní sezony stále sedá. Z šesti zápasů vyhrál pouze v jednom případě, což je ve srovnání s uplynulým ročníkem poměrně výrazná změna. Tehdy se totiž klub pohyboval v úplně opačných patrech tabulky.

V ideálním rozpoložení Krnovští nepřijeli ani na Moravu. Evidovali totiž několik absencí zejména kvůli vysokoškolským povinnostem. Už tak oslabený tým později přišel i o Michala Holiše, který laboruje s nataženými vazy v koleni. Největší rána však na tým dopadla ve druhém utkání proti zlínským Lions.

„Zranil se nám jeden z klíčových hráčů Ondra Miškov, který i přes nateklé koleno zápas dobojoval a dohrál. Nezahraje si však zhruba čtyři týdny, což je pro nás citelné oslabení,“ komentoval kouč krnovského výběru Štěpán Lhoťan.

I v okleštěném složení se Orce poměrně dařilo v úvodech třetin. Na vlastní kůži se ovšem přesvědčila, že je nutno hrát naplno v celých průbězích utkání.

„Máme vždycky dobrých prvních deset minut, ale tak dlouho se třetiny nehrají. Chybí nám zkušenosti. Proti Vsetínu a Zlínu jsme měli k dispozici mužstvo s věkovým průměrem okolo dvaceti let, což se někde musí projevit. Utkali jsme se s celky, které měly starší hráče,“ pokračoval trenér Krnova.

Navzdory vysokým porážkám ovšem není nutno sklápět hlavu. Na konci září totiž krnovští florbalisté ukázali, že jsou konkurenceschopní.

„Po prvních dvou třetinách proti Orlové jsme vedli 5:1, v poslední části ale přišel kolaps a soupeř otočil. Mimochodem tou výhrou se chytil a od té doby už tři kola ani jednou neprohrál. My jsme si dokázali, že můžeme vítězit. Chce to i trochu štěstí,“ uvedl dále Štěpán Lhoťan a jedním dechem doplnil:

„Musíme být i více produktivní. Doplácíme na zahozené šance. Tento faktor se podílel i na našich porážkách ve Vsetíně a Zlíně. Soupeř se z šesti šancí trefí pětkrát. My ze stejného počtu příležitostí však proměníme třeba jen jednu. I v tomto ohledu se musíme zlepšit.“

Možnost k nápravě bude mít Krnov během neděle 28. října, kdy na svém hřišti hostí Šumperk. Zápas začne v 10.00.

„Bude to těžký zápas. Šumperský celek se pohybuje nahoře. Věřím, že můžeme uspět,“ doplnil na závěr krnovský kouč.

Florbal Vsetín – FBC Orca Krnov 10:4 (3:1, 3:1, 4:2)
Branky a nahrávky Krnova: 15. Svoboda (Miškov), 39. Svoboda (Filip), 51. Miškov, 51. Miškov. Rozhodčí: Jekielek – Pustówka. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0.
Krnov: Láryš – Holiš, Juřina – Svoboda, Čevela, Filip, Musil, Janáč, Miškov, Baránek, Mičlo. Trenér: Štěpán Lhoťan.

Zlín Lions – FBC Orca Krnov 15:5 (6:0, 4:2, 5:3)
Branky a nahrávky Krnova: 29. Čevela (Zakopčan), 37. Zakopčan (Miškov), 41. Filip, 45. Miškov (Janáč), 46. Miškov (Juřina). Rozhodčí: Lukáš – Kouba. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:1.
Krnov: Láryš – Zakopčan, Janáč, Juřina, Š. Lhoťan – Svoboda, Čevela, Filip, Musil, Miškov, Baránek, Mičlo. Trenér: Štěpán Lhoťan. (šim)