První třetina se domácím nadmíru vyvedla, i když v jejím závěru jednou inkasovali. Krnovští výborně bránili a sami vyráželi do protiútoků.

„První třetina, když přivřu trochu oči, byla vyrovnaná, nastřelili jsme tyčku a měli dvě tutovky, ubránili jsme i oslabení. Havířov dal gól až ke konci," popisoval úvodní část hrající trenér Ondřej Miškov a pokračoval:

„Řekli jsme si, že budeme nepříjemní, pořád u nich budeme stát, běhat s nimi, poctivě bránit a hrát na brejky, to se nám celou první třetinu dařilo."

Jenže na začátku prostřední části přišel brankostroj zkušenějšího protivníka. V krnovské defenzivě se začala otevírat okénka, která florbalisté se zkušenostmi z extraligy hravě využívali a trestali.

„Ten úvod druhé třetiny rozhodl. Úplně jsme vypadli z tempa a naopak oni byli v laufu. Za osm minut nám dali sedm gólů. Prohrávali jsme jen o gól a chtěli se víc hrnout do útoku. Havířov toho ale využil. Od stavu 4:0 už to chtěl každý urvat sám, což se proti takovému soupeři nedá, " mrzelo útočníka první krnovské formace.

V poslední třetině už favorit navyšoval skóre. Domácí se snažili, ale své šance přetavili jen v jeden gól. Uznání však rozhodně zaslouží za to, že duel, ani když už byl rozhodnutý, nevypustili.

„Řekli jsme si, že to odmakáme pro diváky," říkal Ondřej Miškov a hledal hlavní příčiny porážky. „Havířov před sezonou posílil. Vypořádali se dobře s naší osobkou, mají v sestavě rychlé útočníky. Předvedli několik skvělých signálů a měli dobré přesilovky. Největší rozdíl byl v sehranosti, dávali si míček přesně do hokejky.

My jsme po většinu času běhali bez míčku. Bylo taky dost poznat, že nejsme zvyklí hrát na brejky. Spíše jsme zvyklí, že v zápasech dominujeme, ale dneska tuhle roli převzalo Torpedo," hodnotil utkání kouč.

S účinkováním svého týmu v letošním Poháru ČP byl Miškov spokojený: „Teď to bylo sedmé utkání, šest bylo skvělých. Měli jsme dva těžší soupeře, čtyři slabší, které jsme přehráli jednoznačně. Myslím, že nás to dobře připravilo na ligu, která začíná o víkendu. Musím být spokojený," uzavřel trenér Orcy Krnov

FBC Orca Krnov - Torpedo Havířov 3:14 (0:1, 2:7, 1:6)
Branky Krnova: Filip (Blaho), Zakopčan, Jaroslav Hlaváček (Filip Fňukal)
Krnov: Baran (55. Herel) - Jaroslav Hlaváček, Lhoťan, Filip Fňukal, Vrchovský, Valočík, Holiš - Miškov, Planý, Jan Hlaváček, Blaho, Filip, Hrbolka, Zakopčan, Krvač, Dominik Fňukal. Trenér: Ondřej Miškov