I tentokrát to v prvním střetnutí vypadalo ze začátku nadějně, když domácí vyhráli úvodní čtvrtinu o tři body. Jenže v té druhé zaznamenali celkem tři a dovolili Havířovu, aby si vypracoval dvacetibodový náskok.

„Podali jsme opravdu podprůměrný výkon. Chyběla nám jakákoliv souhra, v obraně jsme spali. Nikdo nevěděl, koho má bránit. A hlavně jsme neproměňovali střelecké šance," zlobil se trenér Jan Kovařík.

Druhá půle tak byla už jen o tom, nakolik soupeři domácím utečou. „Oproti soupeři, který přijel hrát na dvě pětky, jsme pravidelně střídali všech šestnáct hráčů. Kvalita hry tím poklesne, ale kluci si musí zahrát bez ohledu na výsledek. O ten tady nejde," zhodnotil zkušený kouč.

BK Krnov U12 - TJ Start Havířov 28:66 (12:9, 15:36, 23:46)
Krnov (sestava a body): Zdráhal 14, Palička 6, Šlachta 4, Sikora 2, Štěpán 1, Bogáč 1, Ranostaj, Krygel, Jelínek, Bajtek, Binar, Hutera, Povolný, Vondrák, Sasýn, Žida

V odvetě chyběl Krnovským Marek Zdráhal, který je v týmu na hostování z Bruntálu. „Bohužel musel odjet hrát za svůj mateřský oddíl do Opavy," vysvětloval důvody Jan Kovařík a pokračoval: „Kvalita naší hry tím hodně poklesla. První pětka nebyla schopna dát koš, natož se dostat na útočnou polovinu hostí. Stejné to bylo v celém zápase," kroutil hlavou trenér Krnova.

V první čtvrtině zaznamenali Krnováci pouhé dva body, zatímco Havířov dvaadvacet. Tím byl určen ráz celého utkání. „Neumíme se prosadit jeden na jednoho, neumíme pořádně přihrát na nabíhajícího spoluhráče. A pak jsme vyjukaní z presinkové obrany protivníka.

Kdybychom tak bránili na tréninku, neměli bychom takové problémy. Ale je to i o přístupu. Budeme to muset zlepšit," hodnotil Jan Kovařík.

BK Krnov U12 - TJ Start Havířov 22:78 (2:22, 5:36, 14:62)
Krnov (sestava a body): Žida 6, Štěpán 4, Sikora 3, Palička 3, Binar 2, Bajtek 2, Povolný 2, Šlachta, Vondrák, Bogáč, Ranostaj, Krygel, Jelínek, Sasýn, Hutera