Ti nejmladší, žáci a žákyně se v této sezoně účastnili šesti turnajů Poháru mladých nadějí v Zábřehu, Horním Benešově, Opavě, Rýmařově, Přerově, Vyškově a také velkého finále v osmidráhové kuželně v Olomouci. Tam už hrálo jen šestnáct nejlepších hráčů a hráček v každé kategorii. Finále si z hornobenešovských kuželkářů zahráli Daniel Bártek, Veronika Krupová a Viktorie Brázdová.

V kategorii starších žáků reprezentoval oddíl z Horního Benešova Marek Staňo, který se do finále ale nedostal a obsadil celkové 24. místo. V kategorii starších žákyň obsadila Adéla Zemanová 78. pozici. V kategorii mladších žákyň získala Vendula Žižková 37. místo, Veronika Krupová 10. příčku v celkovém pořadí a Viktorie Brázdová 7. místo v celkovém pořadí, obě s účastí ve finálovém dni.

V kategorii mladších žáků se prezentoval Daniel Duškevič (47. místo) a Daniel Bártek. Ten skončil desátý v celkovém pořadí s účastí na finálovém dni. „Soutěž byla celorepubliková a náš oddíl může být jen potěšen umístěním našich mladých nadějných kuželkářů a kuželkářek," říkal trenér mládeže Zdeněk Černý.

V dorostenecké soutěži se Hornobenešovským také dařilo. Barbora Bártková, Jan Fadrný a David Kaluža odehráli šest turnajů Českého poháru dorostu a ve Valašském Meziříčí, Vyškově, Přerově, Horním Benešově, Rýmařově, Náchodě a finálový den se odehrál v Olomouci, kam se probojoval jen David Kaluža.

V kategorii dorostenek obsadila Barbora Bártková 38. místo. Mezi dorostenci byl Jan Fadrný děvětačtyřicátý a David Kaluža devatenáctý. „Opět krásné umístění v celorepublikové soutěži," podotkl Černý.

Jan Fadrný (vpravo) s bronzem z mistrovství ČR.

Jan Fadrný (vpravo) s bronzem z mistrovství ČR. foto: TJ Horní Benešov

Dorostenecké družstvo z Horního Benešova se výrazně prosadilo i v regionální soutěži. Sestava Fadrný, Kaluža a Bártková absolvovala turnaje v Rýmařově, Horním Benešově, Ostravě-Porubě a Šumperku a vybojovala první místo ve své skupině A. Tím si Hornobenešovští zajistili účast ve finále, které se konalo v kuželně HKK Olomouc.

Tam se střetli Porubou, druhým postupujícím ze skupiny A, a také s prvním a druhým celkem „béčka", Zábřehem a Přemyslovicemi. Tým Horního Benešova obhajoval prvenství z loňska. Nakonec se jim podařilo sestřelit 1307 kuželek a o jedinou kuželku porazit tým Zábřehu. Bylo z toho opět po roce první místo.

Završení letošní sezony patřilo Mistrovství republiky. V dorostenecké kategorii reprezentoval oddíl Jan Fadrný. Republiku hostila kuželna ve Vrchlabí. „A v ní to opravdu padá, jak se o tom Honza sám přesvědčil," říkal trenér hornobenešovské mládeže Zdeněk Černý. Výkonem 614 poražených kuželek si zlepšil osobní rekord a získal bronzový kov.

„V letošní sezoně bych chtěl hlavně poděkovat všem trenérům, kteří naše mladé hráče a hráčky vedou. Taktéž musím poděkovat samotným sportovcům, kteří nás tak úspěšně reprezentovali. Přeji jim další skvělé výkony a skvělá umístění v nacházející sezoně, a že naše město v tomto sportu už není neznámé," uzavřel Zdeněk Černý.