Okresního kola se zúčastnila dvě tříčlenná družstva chlapců a dívek školy. Tato soutěž se uskutečnila za finanční podpory MěÚ Bruntál a Střediska volného času Méďa Krnov na sportovištích ZŠ Jesenické Bruntál a SPŠ Bruntál. Za velkou podporu všem zúčastněným patří obrovský dík.

Chlapce reprezentovali Pavel Bandy, Patrik Ferenc a Patrik Havlásek, dívky reprezentovaly Veronika Bandyová, Šárka Skalková a Eva Stuchlíková. Tato družstva již zmíněné okresní kolo vyhrála. Je nutné zdůraznit, že okresního kola se zúčastnily školy z Bruntálu, Krnova, Města Albrechtic, Rýmařova a Vrbna pod Pradědem.

Nejlepší tři sportovci z okresního kola postoupili do kola krajského. Také v tom byla družstva okresu Bruntál úspěšná a odvezla si pohár vítězů. Stejně jako děvčata zvítězili také chlapci a celé družstvo získalo v součtu nejvíce bodů. Z Nového Jičína, kde se krajské kolo SHM pořádalo, si odvezli, stejně jako v loňském roce, pohár pro vítěze.

Do celostátního kola, které se letos konalo 13. až 15. června v Olomouci, postoupili ze ZŠ Bruntál Pavel Bandy a Patrik Havlásek, ze ZŠ Krnov Linda Židová a ze ZŠ Vrbno pod Pradědem Nataša Horváthová. Zbývající dva závodníci byli reprezentanti Karviné a Bílovce.

Nevídaný úspěch

Tak lze nazvat působení šestičlenného týmu pod vedením učitelů Petra Brady z Bruntálu a Martiny Bártové z Ostravy na tomto celostátním kole. V konkurenci čtrnácti krajů celé republiky se tito sportovci umístili na celkovém 2. místě. Jediný kraj republiky, který předstihl bodově náš, byl kraj Ústecký.

A jak dopadli jednotlivci? Mistrem České republiky na nejrychlejší trati 60 metrů se stal Pavel Bandy z Bruntálu. Tentýž závodník vybojoval 3. místo ve skoku dalekém. V téže disciplíně má bruntálská ZŠ také vicemistra republiky – na druhém místě se ve skoku dalekém umístil Patrik Havlásek. V celkovém hodnocení jednotlivců se žáci bruntálské školy umístili následovně: celkové 2. místo v Národním finále atletického čtyřboje praktických a speciálních ZŠ – Pavel Bandy, 12. místo – Patrik Havlásek.

Žákyně okresu vybojovaly následující umístění: 10. místo – Linda Židová z Krnova, 24. místo – Nataša Horváthová z Vrbna pod Pradědem. Svými výkony se na celkovém 2. místě v republikovém kole SHM podíleli tito sportovci: Pavel Bandy, Patrik Havlásek (oba ZŠ Bruntál), Ondřej David (ZŠ Bílovec), Šarlota Ferková (ZŠ Karviná), Nataša Horváthová (ZŠ Vrbno pod Pradědem) a Linda Židová (ZŠ Krnov).

-bra-