Domácí smetli soupeře

Po čtyřech vítězných zápasech na palubovkách lehčích soupeřů byl Havířov favoritem utkání. Jenomže mladé Krnovanky vletěly na hosty bez respektu a než se Havířov rozkoukal, po třech minutách prohrával 12:0. Timeout hostům nepomohl a Lokomotiva je válcovala dál.

„Basket, který holky předváděly po celý první poločas, byl určitě zatím nejlepším výkonem za celou jejich dosavadní kariéru. Oproti soupeřkám jsme hrály daleko agresivněji a většina našich protiútoků byla zakončena ať už proměněným dvojtaktem po sólu anebo střelou z pod koše po přesné kombinaci většinou dvou hráček proti jedné," rozplývala se trenérka Jana Hradilová.

Ve druhé půli tempo trochu opadlo, ale i tak Krnov neustále dominoval. Podařilo se mu navýšit náskok až na neuvěřitelných čtyřicet šest bodů.

Lokomotiva Krnov U12 - BK Havířov 72:26 (26:6, 44:10, 58:20)
Lokomotiva Krnov: Zlata Chudárková 22, Monika Vrbová 16, Michaela Papadopulosová 10, Julie Ječmenová 8, Natálie Malovaná 6, Zuzana Šturcová 4, Nela Panesková 4, Denisa Klimenková 2, Valérie Ostráková, Kateřina Řemínková

Krnov zvládl i odvetu

Druhé utkání bylo o mnoho těžší. „V prvním poločase byly naše holky lepší jak v obraně, tak v útoku, ale převaha už nebyla tak dominantní, soupeřky byly na druhý zápas jistě takticky lépe připraveny," uvedla trenérka Krnova. Ale i tak vedly Krnovanky o pohodlných patnáct bodů.

Potom ale začaly docházet síly. „Hlavně v zakončení to bylo znát, do toho jsme se ještě poměrně snadno dostávaly, ale s přesností zakončení akcí již byly problémy. Soupeřky ale na tom byly podobně a nám se ještě podařilo náskok navýšit na uklidňujících třiadvacet bodů," povídala Jana Hradilová a pokračovala: „V poslední čtvrtině už ale holky jely na „výpary", sil se nedostávalo a soupeřkám se podařilo tuto pasáž hry vyhrát o osm bodů."

Trenérka mohla po dvou výhrách jen chválit. „Jmenovat jednotlivce nemá cenu, dneska jednoznačně vyhrál celý tým. Zkušenější hráčky samozřejmě tým táhly, ale perfektně zahrála všechna děvčata, vždyť se v součtu tohoto dvojzápasu podařilo bodovat všem deseti," usmívala se Hradilová.

Lokomotiva Krnov U12 - BK Havířov 59:44 (20:10, 35:20, 49:26)
Lokomotiva Krnov: Zlata Chudárková 24, Julie Ječmenová 13, Monika Vrbová 8, Michaela Papadopulosová 6, Kateřina Řemínková 2, Zuzana Šturcová 2, Valérie Ostráková 2, Denisa Klimenková 2, Natálie Malovaná, Nela Pamesková

Kadetky Lokomotivy sehrály vyrovnané duely, mají jednu výhru

Ligové kadetky basketbalové Lokomotivy Krnov se představily na domácí palubovce. V pátek přivítaly v hale Lokomotivy rezervu SBŠ Ostrava, v neděli si to rozdaly v nové haly na Janáčkově náměstí s béčkem Prostějova.

Utkání plné zvratů

Do zápasu s Ostravou vstoupily domácí basketbalistky hrůzostrašně. Hned v úvodních minutách je soupeř válcoval a Krnov prohrával už 3:15. Do konce první desetiminutovky ale Lokotka ztrátu stáhla na přijatelný šestibodový rozdíl. Po poločasové přestávce se zase do patnáctibodového náskoku dostaly krnovské kadetky, ale Ostravanky se tak snadno nevzdaly. Dokázaly téměř celé manko vymazat a domácí tým se ještě v závěru strachoval o vítězství.

„Bylo to zajímavé utkání plné zvratů. Oba týmy předvedly spoustu krásných akcí, ale na druhé straně také hodně dětinských chyb. Nakonec se nám podařilo zvítězit, ale hrát ještě minutu navíc, nevím, jak by to dopadlo," hodnotila trenérka Krnova Jana Hradilová.

Lokomotiva Krnov U17 - SBŠ Ostrava B 83:80 (13:19, 44:32, 59:53)
Lokomotiva Krnov: Barbora Dudová 22, Simona Glacová 17, Pavla Thiebergerová 10, Vendula Zelenková 9, Veronika Sedláčková 8, Romana Šupáková 8, Zuzana Vaculíková 5, Petra Koudelková 4, Zuzana Dvořáková

Nízká produktivita a obrat soupeře

V neděli se Krnovankám postavil B-tým Prostějova. A tentokrát začátek střetnutí patřil domácím basketbalistkám. V první čtvrtině se všechno dařilo. Po první čtvrtině vedla Lokomotiva už o dvanáct bodů. Ještě v první půlce druhé desetiminutovky to vypadalo nadějně. „Jenomže pak přišlo hluchých pět minut před poločasem. Holky nebyly schopny skórovat a soupeřky otočily skóre ve svůj prospěch," komentovala vývoj duelu Jana Hradilová. Prostějovské hráčky se dostaly do pětibodového vedení.

„Po tomto obratu jsme se bohužel vrátily k našim už tradičním bolestem, ať už je to nízká produktivita v koncovce pod košem soupeře a velice špatné obranné doskakování," uvedla Hradilová. Prostějovské basketbalistky si ve druhé půli v pohodě utkání pohlídaly a vedení udržely až do konce.

Lokomotiva Krnov U17 - OP Prostějov B 64:68 (23:11, 31:36, 47:53)
Lokomotiva Krnov: Simona Glacová 18, Zuzana Vaculíková 15, Vendula Zelenková 10, Romana Šupáková 6, Barbora Dudová 5, Veronika Sedláčková 4, Zuzana Dvořáková 4, Petra Koudelková 2