Po konci osmé etapy tak Tatra Buggyra Racing jako jeden z prvních týmů vyrazil rovnou na argentinské území, bivak v Tupize byl totiž pod vodou.

„Kolem sedmé ráno dorazil kompletní tým do bivaku v Saltě. Očividně jako jedni z prvních. Tento bivak patřil k tomu nejlepšímu na celém Dakaru. Tekla tam totiž teplá voda, byly tam normální sprchy a klasické WC. Každý si užíval pořádné hygieny,“ usmíval se týmový manažer Jan Kalivoda.

Posádka kamionového jezdce ze Starého Města u Bruntálu dokončila pětisetkilometrovou etapu, po níž hned přejížděla dalších 500 kilometrů do Salty.

„Bylo to trochu náročnější, ale rozhodli jsme se správně. Jeli jsme přes noc, nad ránem už jsme byli v bivaku v Saltě, takže kluci pak měli celý den na to, aby servisovali auta, která byla z posledních etap trochu pochroumaná,“ komentoval Martin Kolomý, jenž zauvažoval nad tím, co ho v poslední části slavného závodu, která se pojede už na argentinském území čeká:

„V Argentině to bude zase písek a nějaké duny, takže tam ta ztráta půjde stáhnout zase o něco lépe, snad se nám to povede.“ Mechanici si rovněž pochvalovali, že mohli pracovat ve slunečném prostředí ve třiceti stupních Celsia, což je rozdíl oproti teplotám okolo nuly a bahnu z Bolívie.